25.07.2024.

07:57

Foto: reuters

Sport

Hrvat širi laži o Đokoviću! Beker pobesneo zbog ovoga, odmah se oglasio

Bivši hrvatski teniser, sad čelnik u francuskom savezu, pričao je o Novaku Đokoviću u  jednom intervjuu i otkrio kako mu je Nemac rekao da je drugi teniser sveta "prihvatio superiornost Karlosa Alkaraza", koji ga je pobedio u finalu Vimbldona. 

Boris Beker je odmah reagovao klada je video izjavu i sve demantovao.

"Nikad ovo nisam rekao. Ukoliko nešto niste čuli neposredno od mene, ne verujte trećim licima šta će govoriti o meni", poručio je Beker na društvenim mrežama, nije želeo da ćuti jer ga je Hrvat baš iznervirao.

Ljubičić je tada najavio i smenu generacija.

- Za Olimpijske igre će naravno imati motivaciju, ali šta će biti posle? Bez Federera, bez Nadala, Tur je drugačiji, nije ista motivacija. Boris Beker mi je rekao da mu se čini da je Novak praktično prihvatio superiornost Alkarasa, što nikada nije uradio sa Rafom i Rodžerom. Nismo više daleko od smene generacija. To je život - rekao je Ljubičić.

Novak Đoković još uvek nije osvojio titulu ove sezone. Posle lošeg početka razišao se sa Goranom Ivaniševićem, pa je na Rolan Garosu doživeo povredu zbog koje je morao na operaciju meniskusa. Mesec dana posle te intervencije uspeo je da dođe do finala Vimbldona i tamo je izgubio baš od Alkaraza. Odmah posle toga krenule su priče o smeni generacija... Nole sad juri zlato na Olimpijskim igrama u Parizu, a o penziji ne razmišlja. Beker je pred Pariz pričao koliko Novak znači Srbiji, ali i ona njemu.

- Novak je bio vrlo transparentan i otvoren na početku godine, rekao je jasno da će mu najvažniji turnir biti Igre u Parizu. Imajući ovo na umu, očekujem da vidim veoma, veoma motivisanog Đokovića. Igranje za Srbiju će mu dati dodatnih deset procenata koji mu trebaju protiv ovih sjajnih, mladih igrača koji dolaze. Bio sam u Riju 2016, radio sa njim i srpskim igračima. Ne možete da verujete kakva je on superzvezda. Najbolji je kad igra za svoju zemlju - poručio je Beker.