14.08.2024.

19:52

Foto: Tanjug/AP

Sport

Đoković digao Bugarsku na noge! Karte za meč sa Dimitrovim planule za osam minuta!

Od 11.000 raspoloživih mesta u zatvorenoj areni, oko 80 odsto ulaznica pušteno je u opštu prodaju, a ostatak je rezervisan za sponzore.

Međutim, ubrzo su se pojavili izveštaji o prodaji na „crnom” tržištu, pri čemu su karte preprodavane po duplo ili trostruko većoj ceni od prvobitne. Mnogi ljubitelji "belog" sporta su se žalili da nisu mogli da ih kupe čak ni u 8 ujutro, kada su karte prvi put stavljene na raspolaganje.

Egzibicioni meč koji je organizovala Fondacija "Grigor Dimitrov ", izazvao je ogromno interesovanje šire javnosti, a menadžer platforme za prodaju karata, Miroslav Emanuilov naglasio je da je ovo najbrža rasprodaja koja je do sada zabeležena za neki sportski događaj. Poznato je i da će sav prihod od prodaje ići u humanitarne svrhe preko Fondacije bugarskog tenisera.

On je u razgovoru za tamošnju nacionalnu televiziju istakao da je između 15.000 i 16.000 ljudi u istom minutu posećivalo sajt tokom prodaje. Kao i da su se uprkos ograničenju od 8 karata po osobi, ulaznice rasporodale za svega nekoliko minuta.

Ipak, ne čudi ovoliko ineteresovanje teniskih fanova, s obzirom da im u goste dolazi osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu. Nole se sa Dimitrovim do sada sastao 13 puta, i pobedio u 12 navrata. Jedini meč kada je Bugarin odneo pobedu bio je masters u Madridu 2013. godine.