15.08.2024.

06:20

Foto: profimedia

Sport

Na današnji dan: Nole, ovih Olimpijskih igara ne moraš da se sećaš, sada imaš zlato!

Oba tenisera ušla su u meč silovito. Nadal je pokazao svoju snagu u prvom setu, preuzimajući inicijativu od samog početka. Iako je Đoković dobro startovao, Španac je uspeo da iskoristi svoje moćne udarce i precizne servise. Konstantno je dominirao, ali je i srpski as uspeo da se odupre u nekoliko navrata. "Kralj šljake" je na kraju uspeo da se izbori za brejk u ključnom trenutku i osvoji set rezultatom 6:4.

U drugom setu, Đoković je u potpunosti promenio svoju igru i preuzeo kontrolu. Počeo je da koristi svoju brzinu i taktički pristup kako bi neutralizovao Nadalove napade. Srbin je bio izuzetno efikasan na svom servisu i uspevao je da pronađe slabosti u igri protivnika. Ostvario je dva brejka i dominirao tokom cele deonice, te na kraju izjednačio rezultat u setovima 1:1 (4:6, 6:1).

Informer

Novak Đoković i Rafael Nadal

Treći set bio je poprilično neizvestan sa mnogo preokreta. Nadal je ponovo pokazao svoju otpornost, i vratio se u meč odlučan da preokrene rezultat. Počeo je energično i uspeo je da pronađe pravi ritam. Đoković je pružao snažan otpor, ali je popularni Rafa uspeo da iskoristi svoje prilike i napravi ključni brejk. Set je bio napet, sa dugim razmenama, ali je Španac na kraju uspeo da osvoji set sa 6:4 i obezbedi sebi mesto u finalu.

Nakon toga Novak je u suzama napustio teren, a par dana kasnije, u borbi za treće mesto, pobedio je Amerikanca Džejmsa Blejka.