15.08.2024.

11:41

Foto: Starsportphoto©

Sport

Novaku preti veliki pad! Najgore je što ne zavisi sve od njega

Naš as trenutno ima 8.460 bodova, a posle Olimpijskih igara je odlučio da ne nastupa u Montrealu i Sinsinatiju. To bi moglo da znači da će od ponedeljka biti treći, a možda čak četvrti reket planete.

Špancu Karlosu Alkarazu, trenutno trećem teniseru na ATP listi, potrebne su dve pobede kako bi bio ispred Noleta. Karlitov sledeći rival biće francuski veteran Gael Monfis, a zatim ide na boljeg iz duela Holgera Runea i Nuna Borhesa. Ukoliko ostvari dva trijumfa, završiće nedelju ispred Srbina.

Informer

Nije on jedini koji ima šansu da nadmaši Noleta, već to može da uradi i Aleksandar Zverev. Teniser iz Hamburga bi morao da osvoji Sinsinati ukoliko želi da napreduje na ATP listi.

To nisu dobre vesti za našeg asa, pošto će mu žreb na Otvorenom prvenstvu Amerike biti mnogo teži u slučaju da sklizne na ATP listi, pa bi tako u teoriji mogao da se sa Janikom Sinerom ili Karlosom Alkarazom sretne pre finala.

Novak u Njujorku brani 2.000 bodova, tako da bi u slučaju da tamo ostvari slabiji rezultat mogao da padne na peto ili šesto mesto na ATP listi.