15.08.2024.

18:20

Foto: EPA

Sport

Đoković je opasan za ostale igrače zbog... Henman: On se neće zaustaviti na ovom!

Srpski as Novak Đoković je na Olimpijskim igrama u Parizu osvojio dugoočekivanu zlatnu medalju. Naš velikan je u finalu savladao španaskog tenisera Karlosa Alkaraza i uzeo poslednje najsjajnije odličje koje je nedostajalo u njegovoj kolekciji.

Ipak, legendarni Britanac Tim Henman smatra da se Nole neće zaustaviti nakon ovog, već da će nastaviti da igra i pobeđuje sve dok bude bio u formi.

- Po tome kako on radi, ne mislim da će on reći sebi, uzeo sam zlato i to je to. I dalje ima ogromnu strast prema igri. Voli to što radi i sve to može da krene u drugom pravcu. Osvajanje zlata na Igrama može da ga oslobodi. Mi možemo da pomislimo da je štiklirao sva moguća polja na listi ciljeva i da sad igra samo za nagrade. On može da izađe na teren bez pritiska i pokuša da osvoji još jedan Ju-Es open. To može da bude opasno za sve ostale jer će igrati slobodno i dok je još zdrav i spreman ima u sebi snage za bar još nekoliko titula - istakao je Tim.

Informer

Novak Đoković

Prema rečima teniskog asa, pobeda nad Špancem u samoj završnici Olimpijskih igara je jedno od najvećih Novakovih dostignuća.

- Videti to šta je Novak uradio u Parizu, to je neverovatno. Posebno to šta je uradio u tom finalu sa Alkarazom. Bilo je to jedno od njegovih najboljih izdanja u karijeri. Pritisak je nešto što namećete sami sebi, a Novak je mnogo pričao o tome koliko mu to zlato znači, a čak i po njegovim zadivljujućim standardima, sa 37 godina to mu je bila poslednja šansa. Pobediti Alkaraza, koji je osvojio Rolan Garos i Vimbldon bilo je nešto apsolutno fenomenalno - zaključio je Henman.