17.08.2024.

11:49

Foto: profimedia

Sport

Nole pred 3 velika izazova, može li da ih ispuni?! Evo šta sve Ju-Es open može da mu donese!

Niko nikada kao Novak Đoković! Čovek zvani rekord je odavno dokazao da mu nema ravnog u tenisu, ali nije se umorio, smatra da ima da pruži još mnogo toga na terenu, a na pragu je ostvarenja novih, velikih dostignuća.

Ukoliko bi Đoković u SAD osvojio Ju-Es open, postao bi apsolutni rekorder kada je broj trofeja na jednom od četiri prestižna takmičenja u pitanju.

Naime,  Nole u ovom trenutku deli taj rekord sa Margaret Kort, koja ima 24 grend slema, kao i Srbin. Nije sporno da je australijska teniserka svoje uspehe postigla u mnogo slabijoj konkurenciji i pre početka Open ere, ali sa novim trofejem Nole bi ućutkao one koji se ne libe da mu traže dlaku u jajetu. 

Informer

Podsetimo, kada je reč isključivo o muškom tenisu, Rafael Nadal ima 22 grend slema i nije realno pomisliti da će se domoći još nekog, dok je Rodžer Federer stigao do 20.

Srpski as imaće priliku da izjednači rekord po broju titula u Nujorku u Open eri. Najbolji teniser svih vremena ima četiri trofeja, dok Džimi Konors, Pit Sampras i Rodžer Federer imaju po pet. 

Informer

Naravno, ne mora Nole nikome više da se dokazuje, niti da juri rekorde sa 37 godina, ali je jasno da će učiniti sve što je u njegovoj moži da do odlaska u penziju dostigne što je više moguće neostvarenih ciljeva.

Zvanično najbolji sportista sveta je u Parizu osvojio 99. titulu, dodao u bogatu riznicu zlato sa Olimpijskih igara (jedino što mu je nedostajalo), a sada ima veliku šansu da jubilej proslavi na grend slemu.

Informer

Vredi istaći da je rekorder Džimi Konors sa 109 titula, Rodžer Federer je stigao do 103, a treći je naš as. Neće Novak sigurno ganajti Amerikanca i Švajcarca, ali ruku na srce nije ni daleko od njihovih dostignuća.

Ostaje da se vidi šta će Nole uraditi ove godine u Njujorku, a ako je suditi po snimcima iz Crne gore, spreman je kao zapeta puška da ovoji još jedan prestižni turnir.