18.08.2024.

08:55

Foto: REUTERS

Sport

Loše vesti za Noleta! Đokovića na Ju-Es openu čeka scenario koji je po svaku cenu želeo da izbegne!

Ta pozicija garantuje mu izbegavanje susreta sa Janikom Sinerom sve do potencijalnog finala u Njujorku, ali situacija može da se promeni ukoliko Aleksander Zverev trijumfuje na turniru u Sinsinatiju.

Nervozni Karlos Alkaraz, jedan od glavnih konkurenata, ispao je iz turnira rano, ostavljajući Zvereva kao jedinog preostalog rivala koji može da ugrozi Đokovićevu poziciju. Nemački teniser je u četvrtfinalu posle dva i po sata borbe savladao domaćeg igrača Bena Šeltona rezultatom 3:6, 7:6, 7:5.

Zverev je uspeo da se vrati nakon gubitka prvog seta, iako je mogao brže da završi meč da nije izgubio poslednji gem na svoj servis u uvodnom delu igre. Drugi set je protekao bez brejkova, a u taj-brejku je Nemac bio ubedljiv. Treći set je bio najneizvesniji, sa mnogo brejk lopti, ali je Zverev u 11. gemu došao do ključnog brejka i na kraju obezbedio pobedu.

U nedelju od 21 čas Zverev će se suočiti sa Janikom Sinerom u polufinalu. Italijan je već osigurao 9.160 bodova na ATP listi, sa značajnom prednošću od 1.500 bodova ispred prvog pratioca.

Sa eventualnom pobedom u polufinalu i mogućim osvajanjem turnira, Siner može dodatno povećati tu prednost.

Za Đokovića, scenario ostaje jednostavan – ukoliko Zverev ne osvoji Sinsinati, srpski as će zadržati drugu poziciju i biti drugi nosilac na Ju-Es Openu.

Informer

Novak Đoković

Ukoliko Nemac ipak trijumfuje, Đoković će morati da se zadovolji trećim mestom na ATP listi, što bi mu moglo zakomplikovati put do finala u Njujorku.