19.08.2024.

20:50

Foto: profimedia

Sport

Atraktivna teniserka ne veruje u Đokovića: Biće mu teško, da li on uopšte želi da se pojavi na Ju-Es openu?

Atraktivna Britanka redovno komentariše karijeru i postignuća najboljeg srpskog tenisera, a ovoga puta na njenom radaru našlo se finale Olimpijskih igara u Parizu, u kojem je Đoković savladao španskog tenisera Karlosa Alkaraza.

Robsonova smatra da je Novak osvajanjem jedinog zlata koje mu je nedostajalo u kolekciji praktično završio sve poslove, te da će mu biti veoma teško da ponovo pronađe motivaciju za predstojeći, poslednji grend slem u sezoni.

- Neverovatno je kako Novak Đoković i Karlos Alkaraz igraju tenis. Zlato je značilo mnogo za obojicu. Đoković je bio pod pritiskom znajući da će mu to biti poslednja šansa za zlato. Igrati tako dobro protiv nekoga od kog je izgubio pre samo nekoliko nedelja, ko je osvojio poslednja dva grend slema, ko ima neverovatno leto - to je za mene bilo vrlo inspirativno! Koliko je Novak bio motivisan da osvoji to jedino što mu je nedostajalo u tenisu, pokazala je reakcija na kraju. Bilo je to sjajan momenat videti Novaka i Alkaraza kako plaču istovremeno na suprotnim stranama terena. Mnogo toga se dešavalo, suze radosnice i suze tuge sve u isti čas. Bila je to tema za celu nedelju, skoro svako ko je bio u miks zoni imao je suzu u oku u nekom trenutku - poručila je Lora.

Informer

Novak Đoković

Iako srpski velikan trenutno vredno radi i trenira, nekadašnja teniserka nije sigurna da li on zapravo želi da se pojavi na Ju-Es openu.

- Novak oseća da mu 25. grend slem nije daleko, ali on je na zasluženom odmoru i moramo da vidimo da li uopšte želi da se pojavi na Ju-Es openu. Postigao je nešto za šta je rekao da mu je vrhunac karijere, tako da je teško resetovati se posle toga. Znamo da može da osvoji trofej! To apsolutno znamo, ali da li želi tako brzo da se vrati, to je izazov. Kako bilo šta može da parira tom osećaju osvajanja medalje koju ste oduvek želeli? Onda kad vidite doček u Srbiji i reakciju publike. Biće mu teško da dođe u Njujork i da napadne sve ponovo - zaključila je Robsonova. 

Đoković je posle osvojenog najsjajnijeg odličja na kontinentalnoj smotri u francuskoj prestonici iskoristio slobodno vreme kako bi sa najbližima proslavio uspeh, odmorio se, a sada je posle zasluženog predaha krenuo pripreme za poslednji grend slem u sezoni. 

Naš as se ovih dana nalazi u Crnoj Gori, gde ga fanovi svakodnevno viđaju na teniskim terenima u Portonovom. Ono što posebno raduje sve verne navijače jeste jedan detalj, koji je uočen tokom treninga. Naime, srpski as vežba bez steznika za koleno, koji je nosio tokom Vimbldona i Olimpijskih igara.