21.08.2024.

10:46

Foto: printskrin us open

Sport

Šampion stigao u Njujork! Nole spreman za Ju-Es open (VIDEO)

Šampion je stigao, tako da je sada sve spremno za Ju-Es open, koji će biti održan od 26. avgusta do 8. septembra.

Imao je Đoković kratak predah, posle osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu i spektakularnog dočeka u Beogradu, boravio je u Hrvatskoj, trenirao na Crnogorskom primorju, a sada je konačno stigao u "Veliku jabuku".

Naravno, zvanična stranica objavila je snimak na kom se vidi Novakov dolazak i srdačan pozdrav sa domaćinima, uz poruku "aktuelni šampion se vratio".

Drugi reket sveta odmah je iskoristio priliku da odradi trening i oseti teren, a društvo mu je pravio češki teniser Jiržiji Lehečka, koji se time pohvalio i na društvenim mrežama.

Rekorder po broju grend slem titula će ime prvog protivnika na Otvorenom prvenstvu Njujorka saznati na žrebu koji će biti održan sutra. Pre toga će večeras, od 21.00 na stadionu "Artur Eš", odigrati trening-meč protiv starog rivala i velikog prijatelja Huana Martina del Potra.

Podsetimo, Nole je četiri puta u karijeri osvajao pehar na Ju-Es openu (2011, 2015, 2018, 2023), a prošle sezone je u finalu savladao Rusa Danila Medvedeva sa 3:0 (6:3, 7:6, 6:3).