23.08.2024.

14:48

Foto: profimedia

Sport

Ima li razloga za brigu? Pojavile se fotke sa Novakovog treninga, jedan detalj su svi primetili (FOTO)

Jedan od najboljih sportista planete pre nekoliko dana stigao je na teritoriju SAD i odmah počeo sa jakim treninzima. Navijače je posebno oduševilo to što je napokon, nakon više od dva meseca, sa operisanog desnog kolena uklonio steznik, koji je nosio i tokom Vimbldona, ali i tokom Olimpijskih igara u Parizu.

Međutim, sudeći po poslednjim fotografijama sa lica, Srbin je odlučio da taj deo opreme vrati na desno koleno i da na taj način nastavi trening. Nije poznato da li je Đoković ponovo osetio bolove.

Njegovi navijači su u blagoj panici, mada većina njih se nada da nije ništa ozbiljno i da je Novak steznik na koleno vratio iz predostrožnosti. Ovako je izgledao samo dan ranije na jednom od prvih treninga po dolasku u Njujork.

Informer

Podsetimo, na taj način igrao je tokom čitavog olimpijskog turnira u Parizu, gde je na spektakularan način došao do zlatne medalje i ispunjenja dugogodišnjeg sna. Tokom mečeva u prestonici Francuske, bolove u kolenu osetio je samo u četvrtfinalu protiv Stefanosa Cicipasa. Srećom, samo dan kasnije izašao je na teren i počistio Lorenca Muzetija, a potom i u finalu Karlosa Alkaraza. Na bilo kakve probleme u polufinalnom i finalnom meču, nije se žalio.

Da podsetimo, Nole je povredu meniskusa desnog kolena doživeo još početkom juna na Rolan Garosu. Tada je povređen izdržao duel protiv Franciska Serundola, a onda se sutradan povukao sa turnira i otišao na operaciju. Iako su mu mnogi predviđali dugu pauzu, čak i kraj karijere, Đoković se vratio na teren posle svega 19 dana od operacije, a onda igrao finale Vimbldona, gde je poražen od Alkaraza. Kao što je poznato, istom tom rivalu revanširao se u finalu Olimpijskih igara, a sada ostaje da se vidi u kakvom stanju će dočekati ponedeljak i početak četvrtog grend slema u godini, Ju-Es opena.