23.08.2024.

16:30

Foto: EPAIMAGES

Sport

Skandal! Nadalovi navijači optužuju Novaka za doping! Izneli niz sramnih laži! (FOTO/VIDEO)

Sve to dešava se u jeku skandala koji je potresao teniski svet pre nekoliko dana, kada je otkriveno da je italijanski teniser Janik Siner dvaput bio pozitivan na doping tokom marta. I kako to obično biva, na društvenim mrežama javili su se pojedinci koji su na najsramniji mogući način u sve upleli i srpskog tenisera.

Stranica na društvenoj mreži "Iks" pod nazivom "nadalprime" iznela je neosnovane i potpuno neistinite optužbe na račun Novaka Đokovića.

"Ovo je dnevni podsetnik da je Novak Đoković najsumnjiviji slučaj dopinga koji je sport video", stoji na početku čitavog niza lažnih i potpuno neosnovanih informacija.

Uz to priložen je video snimak meča polufinala Australijan opena iz 2012. godine. Na snimku su Endi Marej i Novak Đoković, a potom je usledio još jedan sraman komantar.

"Kamera je uhvatila Đokovića kako suši lice peškirom, a zapravo je pio svoj magični napitak", piše u tekstu.

Naravno da se radi o lažima i tendencioznim tekstovima koji služe da sruše ugled srpskog tenisera. Međutim, postavlja se pitanje kako nikome nije palo na pamet, kada već pišu takve gluposti, da makar izgugla i pročita nekoliko tekstova o tome šta Novak zapravo koristi kada mu ponestane energije. Odgovor je jednostavan - jede urme.

Oni koji se kriju iza pomenutog profila na "Iksu" nastavili su sa lažima, pa su plasirali materijal na vrlo tendenciozan način. Čitava kompilacija napravljena je tako da ljudi pomisle da Novak zaista uzima nedozvoljena sredstva. Da stvar bude još gora, sve te laži i pogrešno interpretirane fotografije pregledalo je preko 20 miliona korisnika društvene mreže "Iks".

Teško da će, bez obzira na sve, to uticati na Novaka Đokovića, koji je jednom prilikom u prošlosti čak zbijao šale kada su novinari pokušali da ga na bilo koji način upletu u neku ovakvu temu.