25.08.2024.

06:40

Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Sport

Legenda se poklonila Novaku! Kada jednog trenutka prestane da igra shvatiće šta je doneo sportu!

Srpski šampion će u noći između ponedeljka i utorka, tačno u 03.00 časa po našem vremenu, izaći na teren protiv Radua Albota iz Moldavije, u okviru prvog kola prestižnog turnira.

Kako se približava početak, jedno pitanje dominira: Da li je Novak spreman i u formi da osvoji svoj 25. Grend slem i učvrsti se kao apsolutni vladar belog sporta?

Iako igra daleko od domovine, Đoković može da računa na veliku podršku svojih brojnih navijača u Americi. Legendarni Džon Mekinro, koji nikada nije krio svoje divljenje prema srpskom teniseru, veruje da Novak još uvek nije dovoljno cenjen i da će tek u narednim decenijama svet u potpunosti shvatiti njegov ogroman doprinos tenisu.

Informer

Novak Đoković i Džon Mekinro

"Mislim da Đokovića ne cene dovoljno. Teško mu je bilo da stalno bude upoređivan sa Nadalom i Federerom. Sjajan posao je uradio da se stavi ispred njih na mnogo načina. To je neverovatno, za 10 ili 20 godina ljudi će ga voleti još više. Kada jednog trenutka prestane da igra shvatiće šta je doneo sportu", rekao je Mekinro za Eurosport.

Ove reči Mekinroa samo potvrđuju koliko on ceni sve što je Novak postigao. Kako turnir kreće, Novak ima priliku da još jednom zabeleži svoje ime u istoriji i pokaže svetu zašto je najbolji.