25.08.2024.

07:49

Foto: Starsportphoto

Sport

Taj osećaj prevazilazi sve dosad! Đoković nikad emotivnije o balkonu i zlatu na OI!

Nole je u velikom finalu savladao Karlosa Alkaraza i zvanično osvojio sve što se može osvojiti u tenisu, a potom mu je u Srbiji priređen veličanstven doček na balkonu ispred Skupštine, o kome se i dalje priča.

Dve nedelje nakon toga legendarni as je na konferenciji za medije govorio o tome, kao i o njegovom trenutnom zdravstvenom stanju, ali i ambicijama u Njujorku. Kako sam ističe, utisci se još nisu slegli i te momente će pamtiti do kraja života.

- Slavlje je bilo nezaboravno. I ono na balkonu i ono posle toga. Ti momenti su zaista jdinstveni. Nakon svega što sam doživeo i postigao, mislio sam da ne mogu da doživim intenzivnije emocije od onih kroz koje sam već prošao. Nosio sam zastavu Srbije na otvaranju OI 2012. godine, osvojio sam Dejvis kup i naravno, sve to što sam ostvario u karijeri... Ali ovo zaista prevazilazi sve - otkriva Đoković, a prenosi "Sportal".

Kaže da će mu zauvek u sećanju ostati taj nalet emocija nakon poslednjeg udarca u finalu protiv Alkaraza.

- Taj osećaj na terenu posle poslednjeg udarca i osvojene zlatne medalje... Kakav ponos sam osetio! Bila je to neka vrsta ekstaze u pozitivnom smislu. Tu mi je bila supruga, bila su deca sa mnom, svi koji su bili proslavili su sa mnom na tribinama. Naravno, nakon toga usledio je povratak u moj rodni grad i proslava sa mojim narodom, koji se pojavio u velikom broju da pozdravi olimpijce koji su obradovali naciju medaljama - dodaje Nole.

Informer

Ponavlja da je osvajanje zlata na OI bio njegov dečački san koji je napokon uspeo da ostvari.

- Imao sam čast i zadovoljstvo da doživim balkon više puta u karijeri, ali ovo je poseban osećaj, vratiti se sa Igara sa zlatnom medaljom. To je bio moj dečački san konačno do kraja dosanjan jer sam imao i najteže momente emotivno na terenu na tim Igrama – gubio sam od Rija do Tokija, Londona... Intenzitet emocija kada predstavljaš svoju zemlju na Igrama je nešto potpuno fantastično. To je bilo nešto što ću doveka pamtiti i činjenica da se svi lepo slažemo, od košarkaša do vaterpolista i svih ostalih sportista koji su tamo bili je samo dodatno ulepšalo to slavlje i taj momenat zajednički koji smo podelili sa našim narodom - zaključuje Đoković.