27.08.2024.

07:04

Foto: Tanjug/AP

Sport

Novak gazi ka 100. tituli! Đoković rutinski savladao Moldavca i "osvetio" braću!

Iako je ovo bio prvi susret Đokovića i Albota, duel je bio obojen emotivnom notom, jer je Novak pre meča otkrio da je Albot ranije pobedio oba njegova brata. "Osveta" za braću bila je slatka, a Đoković je pokazao da je spreman za napad na svoj 25. Grend slem trofej.

Iako konačan rezultat deluje ubedljivo, Novak se suočio sa određenim problemima tokom meča. Njegov servis nije bio na nivou na koji smo navikli, a procenat ubačenog prvog servisa bio je ispod očekivanja.

Informer

Novak Đoković

Đoković je često konsultovao svoj tim u boksu, tražio savete, pa čak i određene tablete, što ukazuje na moguće zdravstvene tegobe koje su ga mučile. Ipak, Novak je uspeo da izdrži pritisak i zabeleži važnu pobedu.

Sledeći izazov za srpskog asa dolazi u vidu Lasla Đerea, koji je u prvom kolu nakon iscrpljujuće borbe savladao Jana Lenarda Štrufa sa 3:2.

Prošle godine, Đoković je u duelu sa Đereom bio na ivici poraza, gubeći sa 2:0 u setovima, ali je tada uspeo da preokrene meč i dođe do pobede. Ovaj put, Đere će sigurno biti dodatno motivisan da pokuša da iznenadi Novaka i napravi senzaciju.

Da li će Đoković ponovo izbeći zamku i nastaviti ka još jednom istorijskom Grend slem trofeju, ostaje da se vidi, ali jedno je sigurno – borba na Ju-Es openu tek počinje!