27.08.2024.

08:28

Foto: Tanjug/AP

Sport

Đoković šalje Federera u istoriju! Novak protiv Đerea ruši novi rekord slavnog Švajcarca! (FOTO)

Sa ovom pobedom, Đoković se plasirao u 2. kolo, gde ga čeka srpski derbi protiv Lasla Đerea, koji je nakon velike borbe savladao Nemca Jana-Lenarda Štrufa sa 3:2 u setovima.

Upravo će ovaj duel sa Đereom biti repriza prošlogodišnjeg 3. kola, kada je Đoković, nakon što je gubio sa 2:0 u setovima, uspeo da preokrene i izbori pobedu.

Nakon meča, Novak je dao kratku izjavu na terenu, zahvalivši se publici na podršci i otkrivši zanimljiv podatak o svom novom rekordu.

- Nisam znao taj podatak, ovo je najveći i najglasniji stadion u našem sportu. Noćne sesije su sjajne, neverovatna energija, hvala svima koji su došli. Drago mi je zbog još jednog zanimljivog dostignuća.

Međutim, Đokovića u drugom kolu čeka i istorijska prilika da obori još jedan rekord, ovoga puta rekord Rodžera Federera. Sa 89 pobeda na Ju-Es openu, Đoković se izjednačio sa Švajcarcem kao drugi igrač u Open eri sa najviše trijumfa na ovom turniru. Duel protiv Lasla Đerea mogao bi mu doneti 90. pobedu, čime bi postao rekorder u ovoj prestižnoj kategoriji.

Ovaj meč privlači veliku pažnju ne samo zbog potencijalnog rekorda, već i zbog činjenice da će Đoković još jednom ukrstiti rekete sa jednim od svojih sunarodnika. Biće to susret u kojem će se emocije i rivalitet posebno osetiti, a publika s nestrpljenjem očekuje novi spektakl na Ju-Es openu.