27.08.2024.

13:33

Foto: Printscreen You Tube

Sport

Novak dao intervju za "ESPN": Finale protiv Alkaraza je bilo kao film, pobedio sam za svoju zemlju i porodicu! (VIDEO)

Nakon rutinske pobede najbolji teniser svih vremena je odradio intervju za čuveni američki sportski portal "ESPN".

Na početku Nole se osvrnuo san sam susret i šta je on za njega značio, a napomenuo je kroz šalu i podatak da je Albot u prošlosti pobedio njegova dva rođena brata Marka i Đorđa.

Informer

Novak, Đorđe i Marko Đoković

- Svaki meč koji igram ovde je fantastičan, pogotovo oni u večernjim terminima. Osećam sjajnu energiju iz publike, kojoj sam zahvalan što je ostala da isprati naš meč koji je počeo tek u 22 časa.  Hteo sam da počnem jako ovaj turnir i mislim da sam uspeo. Postjali su neki usponi i padovi, što mislim da je normalno, jer je igram na betonu posle gotovo šest meseci. Imam jednu zanimljivu informaciju za svog protivnika. Moja dva mlađa brata su obojica igrala protiv njega u svojim karijerama, i obojica su izgubili od njega. Osećao sam kao da treba da osvetim moju braću. Šalu na stranu, mislimo da je on odličan igrač.

Đoković je istakao i važnost publike, čiju je energiju osetio i na meču prvog kola.

- Kako napredujete u turniru, želite da se povežete sa publikom na višem nivou. Želite da komunicirate sa njima, da navijaju za vas, da vas bodre i da osetite njihovu energiju. Noćas je bilo nešto sporije na početku, ali kako se igra razvijala osetio sam naelektrisanu energiju i bilo je zabavno. Njujork je fantastičan grad i ima neverovatnu energiju. Ovo je veoma važan turnir za nas u tenisu, jedan od četiri najveća na svetu.

Za njega je veoma emotivan bio nastup i titula na Olimpijskim igrama u Parizu, gde je posle mnogo godina konačno osvojio zlatnu medalju.

Informer

Novak Đoković proslavlja osvajanje zlatne medalje

- Pobeda u Parizu mi je donela ponos, uživanje i ogromno olakšanje. Blagosloven sam činjenicom da sam osvojio sve u tenisu, ali je to nešto što mi je nedostajalo. Želeo sam da osvojim to zbog moje zemlje i porodice. Slika kako grlim svoju ćerku je bila ekspresija svih emocija koje sam tada osetio. Mnogo je bilo za mene teških poraza na Olimpijskim igrama u prošlosti, u Riju kao i u Tokiju, pa sam pomislio ovo je možda moja poslednja prilika da uradim nešto veliko.

Kako je sam Novak istakao finale protiv Alkaraza je izgledalo kao film, pogotovo sa uvertirom poraza u finalu Vimbldona, kada je Španac bio bolji.

- Verujem u sudbinu i više sile, koja deluju u određenim trenucima vaše karijere i života upravo je to bio jedan od tih momenata. Bilo je kao scenario za film. Igrati protiv Alkaraza u finalu, nakon što me je razbio u finalu Vimbldona. Mislim da je to radilo u moju korist jer nisam mogao da odigram gore nego u tom finalu Vimbldona. Znao sam da će Alkaraz izaći na teren i igrati na najvišem nivou, ali ja sam se zaista osećao dobro tokom čitavog turnira. Nisam osetio manjak motivacije ni u jednom trenutku, jer znate igrate za svoju zemlju. Olimpijske igre su najstariji sportski događaj na svetu, ostali članovi olimpijskog tima Srbije su bili tu uz mene, ono kako su me bodrili ceo turnir je nešto nezaboravno što nikada nisam osetio i veoma sam zahvalan.

Bilo je i komentara na susret Srbije i Amerike u polufinalu košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama.

- Veliko poštovanje imam za "drim tim". Znate oni su pobedili moju Srbiju u polufinalu, ali su bili na -13 u četvrtoj četvrtini, bio sam na ivici živaca. Još jednom veliko poštovanje za njih, oni su takođe jedni od najvećih u istoriji sporta.