27.08.2024.

21:14

Foto: Tanjug/AP

Sport

Poznat termin! Evo kada Đoković i Đere izlaze na teren!

Takmičenje na "Artur Ešu" startuje u jedan čas posle ponoći po srednjeevropskom vremenu, a na terenu će prvo igrati Nemica Tatjana Marija i treća teniserka sveta, Amerikanka Koko Gof.

Kada se završi njihov meč na scenu stupaju Đoković i Đere, a pretpostavlja se da će to biti oko tri časa posle ponoći.

Informer

 

Nema sumnje da će čitava nacija gledati "srpski klasik", koji će ujedno biti i repriza prošlogodišnjeg duela trećeg kola poslednjeg grend slema u sezoni. 

Đoković je duel sa 109. teniserom sveta zakazao rutinskom pobedom nad Moldavcem Raduom Albutom u tri seta - 3:0 (6:2, 6:2, 6:4). S druge strane, Đere je savladao favorizovanog Nemca Jan Lenarda Štrufa nakon skoro četiri sata, rezultatom 3:2 (6:7, 6:1, 6:7, 6:4, 6:2).

Prema procenama bukmejkera, Nole ima gotovo sigurnih 99% šansi za pobedu, uz kvotu koja iznosi samo 1,01. S druge strane, šanse Đerea su znatno slabije - kvote za pobedu momka iz Sente kreću se između 13 i 26, što znači da bi njegov trijumf bio prava senzacija.

Nema sumnje da će i Laslo i Novak biti pod velikom tenzijom. Osvajač olimpijskog zlata teži ka 25. grend slemu u karijeri, dok Đere želi da nadmaši svoje prethodne rezultate i pokaže veštine na elitnoj teniskoj sceni.