29.08.2024.

05:20

Foto: tanjug/ap

Sport

Šokantan kraj! Đoković u 3. kolu, Đere predao meč posle povrede

Drugi teniser sveta nije želeo na ovaj način da se domogne narednog kola, ali je Đere bio primoran da mu preda meč usled problema sa povredom. U trećem kolu će igrati protiv Alekseja Popirina koga je pobedio tri puta u karijeri, ove godine u dva navrata, na Australijan openu i Vimbldonu. 

Nole je dobio prva dva seta sa 6:4, 6:4 i vodio u trećem sa 2:0,  neko bi rekao rutinski, bez problema, ali nije bilo tako. Mučio se naš as, imao zdravstvene probleme, kao i Đere, jedva disao, loše se kretao, ali je odigrao najbolje kada je bilo najpotrebnije i došao do dva seta prednosti. Nažalost, Laslo je zbog problema koje je imao morao da preda meč na početku trećeg seta.  

Informer

Igralo se u vrlo teškim uslovima,  pod zatvorenim krovom, a vlaga nije prijala ni jednom ni drugom našem teniseru. Novak u prvom setu bukvalno "disao na škrge", morao je da popije i neke tablete, delovalo je i da ima probleme sa varenjem. Ali, nije Laslo uspeo to da iskoristi. Đere je prvo spasio četiri brejk lopte u drugom i četvrtom gemu, a onda prokockao šansu da profitira na servisu najboljeg tenisera ikada u trećem i sedmom gemu. Kada to ne uradiš usledi kazna, Nole je novu šansu dobio u desetom gemu, ovog puta je iskoristio i dobio prvi set sa 6:4 posle 60 minuta igre. 

Informer

Ni Đereu nije bilo lako. Pored problema dotukao ga je gubitak prvog seta, koji je sjajno odigrao, mada je šokirao zemljaka brejkom na početku drugog dela igre i poveo 4:2. Nažalost, u finišu su usledili problemi. Nakon što je Nole uzvratio ribrejkom za 4:4, na 5:4 za Đokovića Laslo je zatražio medicinski tajm-aut. Usledila je masaža, dobio je neke pilule da popije. Nije to pomoglo, nije uspeo da se vrati u set, Novak je napravio još jedan brejk i dobio drugi set sa 6:4.

Informer

Videlo se da će Laslo teško nastaviti meč, drugi teniser sveta je prva dva gema uz jedan brejk osvojio bez izgubljenog poena, a onda mu je zemljak posle drugog gema čestitao na pobedi, jer je morao da preda meč.