29.08.2024.

05:49

Foto: tanjug/ap

Sport

Novak sve zabrinuo! Nije dobro, moram bolje...

Drugi teniser sveta je posle meča sigurno bio zadovoljan zbog plasmana u treće kolo, a ne i zbog načina na koji je došao do pobede. Laslo se mučio sa povredom tokom meča, pa je na startu trećeg seta bio primoran da odustane.

- Nije ono što smo želeli, predaja... Očigledno je imao povredu, to se dešava. To ga je držalo van turnira neko vreme, pogotovo u ovim uslovima nije lako igrati. Trebalo je da dobije taj drugi set, imao je 4:2. Da li je to stavilo veliki pritisak na njega? Bila je velika borba preko dva sata, morao sam da jurim i serviram kao ti Nik, ali nisam uspeo, već sam morao da se oslonim na igru sa osnovne linije - kazao je  Novak posle pobede u intervjuu Niku Kirjosu. 

Informer

 

Rival u trećem kolu mu je Aleksej Popirin, koga je pobedio tri puta u karijeri.

- Moraću mnogo bolje da serviram, biće sve teže i teže. Popirin je sjajan, igra odlično poslednjih nedelja, biće teško.

Kirjos je pitao Novaka o motivaciji pred svaki meč.

- Tanka je linija između osećanja tih žmaraca i leptirića. Uzbuđen sam, ali trudim se da izvučem i pronađem to svaki put kada izađem na teren. Ne može da bude veće od ovoga što se tiče teniske scene, atmosfera je neverovatna, ovo je velika privilegija, da možeš da igraš u mojim godinama. Da se trudiš da guraš lestvicu još malo. Videću koliko još mogu. 

Informer

Otkrio je Nole šta radi u slobodno vreme.

- Pijem Nik Kirjos smuti. Šetnja u central parku, volim da posvetim pola dana oporavku. Stvari koje moram da radim sa mojim momcima i sa mojim timom. Oni se trude da moje telo dovedu u dobro stane. Nemam više 21 godinu. Moram da posvetim mnogo više sati procesu oporavka.