29.08.2024.

08:04

Foto: epaimages

Sport

Samo je Novak ovo uradio! Fascinantan podatak, niko ga nikad neće stići

Najbolji teniser ikada opet je ispisao istoriju tenisa. Stigao je do 90. pobede na Ju-Es openu. Novak sada ima 90 i više pobeda na svim grend slem turnirima. Niko nikada pre to nije uradio, pa je samo još jednom potvrdio zašto je najbolji ikada. 

Upisao je 94 pobede na Australijan openu, stigao je do 96 trijumfa na Rolan Garosu, 97 puta je slavio na Vimbldonu i sada 90. u Njujorku! Nestvarno.

Koliko je Novak ispred konkurencije, govori i podatak da niko drugi nije uspeo da dođe ni do brojke od 80 na svim grend slemovima. Rodžer Federer nije stigao ni do 80, jer na Rolan Garosu ima 73 pobede, na Australijan openu ima 102, na Vimbldonu 105, a na Ju-Es openu 89. Rafael Nadal je još gori sa tom statistikom, jer osim na Rolan Garosu, ni na jednom drugom grend slemu nije stigao do više od 80 pobeda - ima 112 na Rolan Garosu, 77 na Australijan openu, 58 na Vimbldonu i 67 u Njujorku. 

U narednom kolu Ju-Es opena će se sasatti  sa Australijancem Aleksejom Popirinom. 

- Nastavlja da napreduje, osvojio je masters u Kanadi. Znamo da ima dobar servis i forhend, ali se njegova kretnja popravila. Ne pravi toliko grešaka kao ranije, generalno je napredovao. Samopouzdan je igra sjajan tenis i nema razloga da ne veruje da će biti sjajna predstava i da veruje u pobedu. Ipak, znam šta bi trebalo da uradim, uradiću domaći - poručio je naš teniser.