29.08.2024.

09:14

Foto: epaimages

Sport

Drama! Novak se mučio, teško disao, žalio na bolove... Ovo nije dobro, navijači uplašeni

Laslo Đere mu je zbog povrede predao meč posle dva seta i dva gema u trećem setu, ali se i Nole mučio tokom ovog duela, posebno u prvom setu. 

Naš teniser je tražio pomoć od svog tima, pa se u jednom momentu rashlađivao, pokrivao je lice ledom, presvlačio, ponovo menjao opremu, videlo se i da teško diše, a tražio je da mu pomoge fizioterapeut. 

Takođe, tokom meča je nekoliko puta morao da udahne duboko i da se osloni na reket posle napornih razmena, pa ne čudi što su navijač na društvenim mrežama bili uplašeni posle meča. Đoković se žalio i na bol u stomaku, o čemu je pričao posle trijumfa. 

Informer

- Imao sam problema sa stomakom i u većem delu prva dva seta se to odrazilo na način na koji sam se oporavljao posle poena, mnogo sam se znojio, bilo mi je teško da dišem - rekao je Nole, koji u trećem kolu igra protiv Alekseja Popirina.

Informer

Pohvalio je Nole zemljaka, žao mu je što je Laslo morao da preda meč.

- Žao mi je što je Laslo predao meč, imao je operaciju, nekoliko meseci pokušava da se vrati na željeni nivo, kada igra na ovakvom nivou može da bude rangiran visok, jako je posvećen i miran momak, voli sport i rad, zaslužuje sav uspeh. Nije bio idealan osećaj na terenu, dosta je doprinelo tome i činjenica da smo imali više od dva sata tenisa u dva seta. Dosta dugih razmena i iscrpljujućih poena, to je bilo očekivano jer smo na ovoj podlozi igrali dug meč. Drago mi je da sam uspeo da pobedim, ne na ovaj način, ali moram da serviram mnogo bolje - rekao je Nole, koji u trećem kolu igra protiv Alekseja Popirina protiv koga ima maksimalan učinak, tri meča i isto toliko pobeda.