30.08.2024.

17:06

Foto: epaimages

Sport

Podatak za brigu! Novak nikada nije bio slabiji na grend slemovima... Srbin u Njujorku bez prvog servisa!

Mučio se Novak Đoković tokom čitave 2024. godine sa formom, na Rolan Garosu desila se i povreda kolena, ali je uprkos svemu tome srpski teniser postao olimpijski šampion. Najbolji svih vremena je u Parizu svojoj riznici trofeja dodao jedini preostali, a na krilima velikog uspeha stigao je na poslednji grend slem u sezoni - Ju-Es open. 

Bez mnogo muke Đoković je prošao prva dva stepenika u Njujorku, u trećem kolu ga čeka Aleksej Popirin, a Australijanac je ove sezone već dva puta morao da se pokloni najvećem svih vremena. Novak je Popirina u četiri seta savladao na Australijan openu i na Vimbldonu.

Na pomenutim mečevima srpski teniser imao je ogromnu pomoć prvog servisa zbog čega navijači imaju razloga za brigu. Naime, Đoković je na Ju-Es openu u prva dva kola napravio ukupno 18 duplih grešaka, a protiv Albota i Lasla Đerea imao je najniže procente prvog servisa ikada na grend slemovima. 

Informer

 

Đoković je na najvažnijim turnirima u karijeri odigrao 427 mečeva, protiv Albota je procenat prvog servisa bio na teč 47 odsto, dok je protiv Đerea za mrvicu servirao bolje - 47,2 odsto. Razlog za brigu... Kada na to dodamo životnu formu Alekseja Popirina koji je nedavno osvojio Masters u Montrealu, jasno je da će Novaku u trećem kolu Ju-Es opena biti neophodan daleko bolji servis.