31.08.2024.

05:50

Foto: tanjug/ap

Sport

Katastrofa, Novak izbačen sa Ju-Es opena! Bolan udarac za Srbina (VIDEO/FOTO)

Bio je ovo našem teniseru prvi poraz od Australijanca posle tri pobede i prva rana eliminacija sa nekog grend slema prvi put od 2017. godine, kada je bio povređen, i kada je na Australijan openu stao u drugom kolu.  Takođe, biće ovo prva sezona posle takođe sedam godina koju će naš teniser završiti bez osvojenog grend slema. 

Opet nismo gledali onog Novaka koji je pre samo nekoliko nedelja briljirao u Parizu na Olimpijskim igrama. Nije uspeo da ponovi igru koja mu je donela dugo čekano zlato. Ovaj se mučio, ništa mu nije polazilo za rukom, grešio je, servis je bio katastrofalan, čak ni zicere nije koristio... Da sve bude gore uslovi za igru u Njujorku su bili katastrofalni, pa je naš as samo srljao iz greške u grešku. Posle gubitka dva seta se probudio, svi su se nadali da će se razgoropaditi i zgaziti rivala, već je to radio na najvećim turnirima, ali bio je to samo kratak bljesak. Ju-Es open će dobiti novog šampiona, a naš as će naredne sezone pokušati da se domogne 25. slema u karijeri.

Informer

Popirin je od starta bombardovao Novaka sjajnim servisima a srpski teniser je u šestom gemu došao do šanse da napravi brejk. I to kakve. Imali je 40:0 na servis Australijanca ali je prokockao čak pet brejk prilika i dozvolio Popirinu da kazni prokockane šanse. Grešio je Nole, a Australijanac to kažnjavao i uzeo mu servis za 5:4 i to bez izgubljenog poena. Posle brejka sa nulom Popirin je onda na svoj servis bez izgubljenog poena stavio tačku na prvi set - 6:4 posle 45 minuta igre.

Nole je izgubio prvi set nakon što je dobio 17 i nizu ali ga ni to nije probudilo. Nastavio je da posrće i nervira navijače dok je Popirinu dobijen prvi set dao neverovatnu dozu samopouzdanja. S druge strane gledali smo Novaka bez želje, energije, nije se čak ni nervirao posle propuštenih šansi.... Australijanac je nastavio sjajno da servira dok je Nole imao problem da svojim servisom. U petom gemu je poklonio rivali 40:0, uspeo je da spasi dve brejk lopte, ali ne i treću, pa je Popirin došao do prednosti od 3:2. Srbin je nastavio da greši a Australijanac to da koristo pa je jurio ka drugom setu koji je na kraju dobio sa 6.4.

Informer

Konačno se drugi teniser sveta probudio u trećem setu, a proradio je i prvi servis, pa je prvi napravio brejk i poveo sa 3:0. Naravno, ko je očekivao da neće gledati dramu prevario se. Australijanac je uspeo da vrati izgubljen servis, ali na sreću Novak je opet ubacio u šestu brzinu i sa dva vezana brejka dobio treći set sa 6:2 i preživao, smanjio na 2:1 i ostao u meču. 

Informer

Nažalost, umesto da nastavi u istom ritmu i dokrajči protivnika, koji je bio u nokdaunu, usledio je pad u narednom setu, pa je Popirin nakon što je spasio brejk loptu u drugom gemu napravio brejk i poveo sa 3:2. Dobio je Srbin šansu odmah da se vrati, ali je bacio dve brejk prilike i poklonio rivalu vođstvo od 4:2. Nastavio je Nole ga greši i poklanja poene rivalu, pa je Popirin napravio novi brejk za 5:2 i oduševljenje navijača na "Artur Eš" stadionu. Uspeo je nekako Nole da vrati jedan brejk i smanji na 5:4, ali do drugog čuda nije mogao. Popirin je na svoj servis stavio tačku na meč i najveću pobedu u karijeri - 6:4, 6:4, 2:6, 6:4.