31.08.2024.

06:25

Foto: tanjug/ap

Sport

Novak grmi, ljut je kao ris: Amaterski, najgori servis ikada, igra mi se raspala...

Australijanac je slavio sa 6:4, 6:4, 2:6, 6:4, pobedio je Đokovića prvi put u četvrtom pokušaju i ostavio našeg tenisera bez grend selm trofeja ove sezone. Nole je posle poraza bio izuzetno nezadovoljan nije krio koliko je razočaran igrom. Odavno ovako nije bio ljut na sebe.

- Čestitke njemu i njegovom timu, odigrao je bolje i zasluženo je pobedio. Kako sam se osećao i igrao od starta ovog turnira i treće kolo je uspeh. Ubedljivo najgori servis ikada, na ovako brzoj podlozi bez servisa, ne može se pobediti, pogotovo protiv momka koji je u formi kao što je Aleksej. Užasan meč za mene - rekao je otvoreno Novak posle meča.

Informer

Svi su se nadali da može da ponovi igru sa Olimpijskih igrama. 

Drugačija je podloga u odnosu na Pariz. Jesam potrošio mnogo energije posle tog zlata, došao sam ovde i nisam bio svež mentalno i fizički. Ostao sam bez gasa, nije bilo problema fizičkih, ali bez gasa. Nisam se pronašao, to je sve što mogu da kažem. Život ide dalje, pregrupisaću se i videti šta dalje. Probao sam mnogo stvari, a onda sam u tome izgubio osnovu tajming, ritam, tempo... Mentalno sam se mnogo mučio, nisam bio ni blizu svog najboljeg nivoa. Osećao sam se u redu fizički, motivisan, a igra mi se raspada. Moram da prihvatim da se turniri poput ovog dešavaju. Možda je zbog Olimpijskih igara...

Na pitanje koji su razlozi lošeg servisa, napravio je čak 14 duplih grešaka, Đoković je bio izuzetno samokritičan. Kaže da mu se igra raspala, te da je na momente delovao amaterski.

Informer

- Ne znam, pravo da ti kažem, nemam pojma. Raspala mi se igra totalno. Nisam svež… Brzi uslovi, totalno drugačije u odnosu na ono gde sam trenirao i pripremao se. Bilo mi je mučno da igram na ovaj način. Delovao sam i osećao se amaterski na momente. To je realnost, sastavni deo sporta. Na Igrama je bilo ogromno pražnjenje, bilo je pomisli da li uopšte da dolazim ovde, neslavno sam završio, idemo dalje.

Đoković je poslednji put rano na nekom slemu završio takmičenje 2027. godine kada je u drugom kolu eliminsan sa Australijan opena, ali je tada kuburio sa povredom lakta. 

- Gorak ukus u ustima zbog poraza. Imao sam mnogo više pobeda nego poraza na svim turnirima, moram da podvučem crtu i da sagledam širu sliku. Sad je to teško učiniti. Ljut sam i uznemiren zbog poraza, ali sutra je novi dan.  

Govorio je i o tome šta dalje, o planovima u nastavku sezone.

- Razmišljam samo šta sutra i sledeće nedelje. Vratiću se u Beograd porodici i videti šta dalje.