31.08.2024.

10:00

Foto: reuters

Sport

Novak u velikom problemu! Debakl bi mogao skupo da ga košta

Srbin je prošle godine u Njujorku osvojio turnir i uzeo 2.000 bodova na njemu, a sada će uzeti jedva 100. Nakon poslednjeg grend slema sigurni neće biti među tri najbolja tenisera na ATP listi.

Janik Siner će biti ubedljivo prvi nakon Njujorka i Aleksandra Zverev, a ispred našeg tenisera će biti i Karlos Alkaraz iako je takmičenje završio u drugom kolu. Nole je u teškom položaju kad je u pitanju trka za Završni masters u Torinu. Moglo bi da se desi da ne bude među osam najboljih. 

Informer

Đoković je za sada ove sezone uspeo da osvoji 3.260 poena. Samo je Janik Siner zasad siguran učesnik sa 7.100 poena osvojenih ove godine, mada je blizu i Karlos Alkaraz sa 6.010 poena. Treće mesto u ATP trci zauzima  Zverev sa 5.815 poena i on bi osvajanjem novih poena na US openu mogao da obezbedi mesto na Završnom mastersu. Danil Medvedev je na četvrtoj poziciji sa 4.120 poena, peti je Kasper Rud iz Norveške koji je osvojio 3.785 poena, šesti Andrej Rubljov sa 3.480 poena, a na sedmom mestu je Nole. Ipak, može da padne na devetu poziciju, pa i niže. Prete mu  Aleks de Minor (ima 3.005 bodova), Tejlor Fric (2.790), Stefanos Cicipas (2.725) Grigor Dimitrov (2.635), Tomi Pol (2.635)... ili eventualno neki od autsajdera poput Frensisa Tijafoa ili baš Alekseja Popirina.

Biće zanimljiva trka do samog kraja za Završni masters u Torinu. Za sada ne znamo Novakov plan do kraja sezone, ali deluje izvesno da će zbog ovoga malo više igrat nego što smo navikli u zadnje vreme. Posle eliminacije nije želeo mnogo da pričao o planovima i nastavku sezone.

- Ne razmišljam baš daleko. Razmišljam šta ću sutra i sledeće nedelje. Vratiću se u Beograd, porodici, pa ću da vidim šta dalje - bio je jasan Novak.