01.09.2024.

10:05

Foto: tanjug/ap

Sport

Žestok udar na Novaka: Vatra se ugasila, sve je to zbog zlata

Nole je u noći između petka i subote izgubio od Alekseja Popirina u 3. kolu grend slema u Njujorku, a posle eliminacije i sam je poručio da je odigrao vrlo loše i da je Australijanac zasluženo prošao dalje.

I kako to obično biva nakon neočekivanih poraza, pojedini stručnjaci, uključujući Navratilovu, jedva su dočekali da opletu po Srbinu. Nekadašnja teniserka ni ovog puta nije štedela Đokovića, pa je u jednom trenutku izjavila kako se kod njega "vatra ugasila".

U prevodu, da nema više motivacije za takmičenje. Mada, Nole je i sam više puta ponovio da je itekako motivisan da osvaja najveće turnire.

Sve je podredio zlatnoj olimpijskoj medalji i to je i uradio. Zato me ne čudi što je ovako brzo ispao na Ju-Es openu, mnogo malo vremena je bilo da se oporavi i pripremi. Bilo je jasno od početka da nema fokus, nema vatre, koja se ugasila - poručuje Navratilova.

Informer

Za češko-američku teniserku nije strano da na ovakav način priča o najboljem svih vremena, a ona je nastavila da pronalazi "dlaku u jajetu" i da govori protiv Srbina.

Novak nije mašina. Kada imate loš dan mnogo je teže da ga preživite sa 37 nego sa recimo 25. Sve postaje teže, traje duže. Oporavak od napornog treninga, oporavak od povrede. Želiš da treniraš manje, ali onda si u lošijoj formi. Ne vidim kako može da ostane motivisan. Ako neko može, to je on, ali mora da igra više nego što je igrao. Ako nemate mečeve, gubite rutinu - zaključuje Martina Navratilova.