04.09.2024.

10:20

Foto: Reuters

Sport

Novak potvrdio! Igraće na mastersu posle pet godina!

Potvrda da će Novak igrati u Kini stigla je od organizatora, ali i od našeg asa. On će se tako prvi put još od 2019. pojaviti na ovom takmičenju, na kom će učestvovati i Janik Siner, Karlos Alkaraz, Aleksandar Zverev...

Đoković je rekorder u Šangaju, četiri puta je podizao trofej, a ima neverovatan skor od 34 pobede i samo pet poraza.

- Ne mogu da dočekam. Veoma sam uzbuđen što ću ponovo videti moje navijače u Kini. To je jedan od najboljih teniskih turnira na svetu. Pet godina je predug period, tako da jedva čekam da ponovo zaigram u Šangaju - rekao je naš as.

Noletu, posle eliminacije već u 3. kolu Ju-Es opena od Alekseja Popirina, trebaju bodovi kako bi osigurao učešće na Završnom masteru u Torinu (od 10. do 17. novembra), 17. put u karijeri.

Rekorder po broju grend slem titula je ove godine osvojio samo zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, a trenutno je osmi u ATP trci. Pre odlaska na Daleki istok nastupaće za Srbiju u Dejvis kupu protiv Grčke u hali "Pionir" (14. i 15 septembra).

Inače, titulu u Šangaju braniće poljski teniser Hubert Hurkač, koji je u finalu pobedio Rusa Andreja Rubljova sa 6:3, 3:6, 7:6.