05.09.2024.

06:56

Foto: epaimages

Sport

Zahvaljujući Novaku mi se okrenula karijera! Francuskinja nahvalila srpskog tenisera!

Iako su svi naši predstavnici u ranoj fazi takmičenja završili svoj put na Ju-Es openu, Srbija će u završnici grend slema imati svog predstavnika. Naime, francuska teniserka srpskog porekla - Kristina Mladenović, plasirala se u polufinale u ženskom dublu zajedno sa Šuai Dženg. 

Mladenovićeva je kao juniorka slovila za velikog talenta svetskog tenisa, ali su je brojne povrede odvojile od terena. Kada se vratila tenisu opredelila se za dubl gde beleži sjajne rezultate, a u dosadanšnjem delu karijere osvojila je čak devet grend slem titula u dublu. 

Između ostalog, Kristina Mladenović se dotakla svog odnosa sa Đokovićem i istakla da joj je najbolji teniser svih vremena mnogo pomogao kada je bila povređena. 

- Sa Noletom sam jako bliska, mnogo imam poštovanja. Zahvaljujući njemu smo imali prilike da se upoznamo, da imamo jako dobar odnos. On mi je čak i pomogao kad sam bila juniorka, imala sam teške probleme sa kolenom, pa mi je on savetovao da vidim nekog doktora u Italiji, koji mi je jako pomogao. Zahvaljujući njegovim savetima okrenula mi se karijera. Sa Noletom se baš znam jako dugo - rekla je Kristina Mladenović  za "B92".