10.09.2024.

17:27

Foto: profimedia

Sport

Mekinro precrtao Đokovića: Smena generacija je došla!

Pobedom Janika Sinera nad Tejlorom Fricom u finalu Ju-Es opena stavljena je tačka na tenisku grend slem sezonu. Do kraja takmičarske godine ostalo je još nekoliko turnira, ali onih najvažnijih neće biti. 

Po prvi put od davne 2002. godine niko od članova velike trojke, dakle - Đoković, Nadal i Federer, nije uspeo da dođe do grend slem titule. Ponovo je to otvorilo pitanje vezano za smenu generacije, a legendarni Amerikanac Džon Mekinro uveren je da je to vreme došlo. Nekada najbolji teniser sveta smatra da su mlađe snage osetile da mogu te da će to koristiti u budućnosti. 

- Ovo je zvanična smena generacija. Kada je poslednji put bilo da neko od članova velike trojke ne osvoji grend slem? Mislim da će ovo otvoriti oči ostalim igračima jer će konačno moći da pomisle da imaju dobre šanse. Ovi momci, Siner i Alkaras, zašto oni ne bi mogli da dominiraju kao članovi velike trojke? Aleksander Zverev je broj dva na svetu posle ovog turnira. Ovi momci koji su preskočeni, mislim da će svima njima porasti glad za tim da konačno uzmu neki slem - rekao je Mekinro. 

Informer

 

Objašnjava da su veliki uticaj na slabe igre pojedinih tenisera u Njujorku imale Olimpijske igre. Turnir u Parizu igran je na šljaci, nekoliko nedelja ranije na programu je bio Vimbldon, a odmah potom i Ju-Es open. Promena podloge uzela je maha. 

- Mogli ste da vidite da su se svi igrači koji su bili na Olimpijskim igrama mučili fizički i mentalno. Teško je ići sa šljake na travu i onda opet na šljaku za Igre, pa potom odmah na beton. To nije lako. Vidite sve te momke koji su uzeli medalje na Igrama, svi su rano ispali, pogotovo u muškom singlu. Džesika Pegula nije nešto naročito igrala u Parizu, a na betonu je zablistala, ali za Igu je bilo teško - podvukao je Mekinro.