12.09.2024.

20:08

Foto: profimedia

Sport

Spektakl za kraj godine! Nole velikom prijatelju: Uvek za tebe i Argentinu (VIDEO)

Del Potro odlučio je da napravi oproštajni meč u rodnoj Argentini i tako pred svojim navijačima "okači reket o klin". Na društvenoj mreži Instagram objavljen je snimak najave spektakluarnog okršaja, nekada velikih rivala i prijatelja. 

Harizmatični Argentinac otkrio je da mu je velika želja da svoj poslednji meč odigra protiv nekada ljutog rivala, ali i velikog prijatelja Novaka Đokovića. Na Instagramu se pojavila najava teniskog spetakla u kome su u glavnim ulogama Nole i popularni Delpo. 

- Imam san. Želim da igram u Argentini svoj poslednji meč i voleo bih da dođeš - rekao je Del Potro srpskom asu na šta je odgovorio: 

- Da li se se šališ? Naravno da ću doći. Za tebe i Argentinu. Naravno da hoću! - uzvratio je Đoković i zagrlio Argentinca. 

Del Potro je igrao u eri "Velike trojke", pa je uspeo samo da osvoji jedan grend slem pehar i to Ju-Es open 2009. godine. Takođe, sa Olimpijskih igrara ima dve medalje, bronzu iz Londona 2012. i srebro iz Rio De Žaneira 2016. godine. Upravo je na Igrama u Brazilu u prvom kolu eliminisao Đokovića. 

Delpo je sa reprezentacijom Argentine uspeo da osvoji i Dejvis kup 2016. godine. Ipak, brojne povrede na kraju su uticale na dalji tok njegove karijere, a poslednji i jedini meč odigrao je 2022. na turniru u Buenos Ajresu.