12.09.2024.

22:05 >> 22:21

Foto: reuters

Sport

Novak: Ne znam da li ću ikada više igrati u Srbiji

Srpska Dejvis kup reprezentacija predstojećeg vikenda u "Pioniru" dočekuje Grčku u borbi za opstanak u Svetskoj grupi I. Posle sedam godina Beograd će ponovo biti domaćin našim teniskim asovima, a sam Đoković je priznao da će mu ovi mečevi sa "helenima" verovatno biti i poslednji u karijeri pred domaćom publikom.

Zanimljivo, Novak je upravo te 2017. godine poslednji put imao priliku da igra pred beogradskom publikom i to baš u "Pioniru". 

- Nekoliko puta samm rekao da mi je najveća motivacija grend slem i Dejvis kup. Na svim ostalim imam manje motivacije i služe kao priprema za te turnire. Drago mi je da mogu da budem na raspolaganju Srbiji. Tu je Viktor Troicki sa kojim sam i osvojio Dejvis kup koji mi je najveći uspeh pored zlata na Olimpijskim igrama i prvog Vimbldona. To su mi tri najveća uspeha. Imate tu pripadnike tima, selektora iza vas, podršku publike kada ste na domaćem terenu. To daje podstrek i vetar u leđa. Promenio se format, poslednji put sam igrao za Srbiju u "Pioniru" pre sedam godina. Ne znam da li ću igrati ikada više Dejvis kup i zato pozivam ljude da me možda i poslednji put gledaju - poručio je Novak.