13.09.2024.

10:54

Foto: Starsportphoto

Sport

Igraće i na sledećim OI, osvojiće 10 GS titula, on je mačka! Kakve reči Alekse Avramovića o Novaku!

Avramović je u opširnom izlaganju govorio o eventualnom ostanku Svetislava Pešića na klupi "orlova", a poseban deo posvetio je Novaku Đokoviću.

Aleksa Avramović bio je prisutan na čuvenom finalu Olimpijskih igara u tenisu, kada je Đoković savladao Karlosa Alkaraza i po prvi put u karijeri osvojio olimpijsko zlato. Avramović kaže da je tada prvi put bio na tenisu, a ujedno i poslednji, jer posle takvog spektakla više nema smisla gledati taj sport.

- Nikad u životu nisam bio na teniskom meču, bio sam samo na finalu Olimpijskih igara. Gledao sam taj spektakl i nikada više uživo neću gledati tenis, jer što bih gledao? To je to. Video sam Novaka na vrhu. Najbolji događaj koji sam ikada gledao. Kako su udaraili po lopti, nisam u životu video... - kaže Avramović u intervjuu za "Mocart sport".

Informer

Sjajni plejmejker kaže i da je Novak Đoković najbolji sportista kojeg je gledao i očekuje da bude kandidat za medalju i na Olimpijskim igrama 2028. godine u Los Anđelesu. Dotad, kako kaže, očekuje da osvoji još deset grend slemova.

- Ma ne znam šta da kažem o Novaku. Najjači je! Profesionalac 100 odsto. Trenira to ceo život. Mi nismo ni svesni koliko on odricanja ima u životu i koliko to sve traje. Tenis je njega obeležio i on će bez tenisa teško. Uvek ti svetski igrači ostaju priključeni u nekoj formi svom sportu, ali mislim da on ima još sigurno dosta godina da igra vrhunski tenis. On po meni može najnormalnije da igra u Los Anđelesu na sledećim Olimpijskim igrama. On je mačka, žilav je, sve može. Biće on... Osvojiće još 10 gren slemova i to je to - dodaje Avramović.