14.09.2024.

17:41

Foto: Starsportphoto©

Sport

Beograd pozdravio GOAT-a! Novak pregazio anonimnog Grka za 37 minuta!

Doputovao je Novak Đoković nakon eliminacije sa Ju-Es opena u Beograd i stavio se na raspolaganje selektoru Dejvis kup - Viktoru Troickom. Srpski teniser rešio je da se posveti reprezentativnim obavezama u finišu sezone, a tokom gostovanja na "RTS-u" istakao je da bi mečevi u "Pioniru" mogli da mu budu poslednji u Beogradu. Bolju pozivnicu navijači nisu mogli da dobiju... Noletov dolazak izazvao je pravu pomamu među pristalicama koji su u velikom broju napunili tribine dvorane "Aleksandar Nikolić", ali nisu imali mnogo prostora da uživaju u igri najboljeg svih vremena. 

Grci su u Beograd doputovali u slabašnom sastavu zbog čega je na megdan Novaku Đokoviću izšao potpuni anonimus - Joanis Ksilas. Iako je mladi Grk malo poznat, srpski teniser je u ekspresnom roku obavio svoj posao i doneo drugi trijumf "orlovima" - 2:0 (6:0, 6:1). 

Da grčkog tenisera očekuje "pakao" u Beogradu videlo se tokom zagrevanja budući da od treme mladi Joanis Ksilas nije mogao da sparinguje sa Novakom. Iako je dobio na "novčiću" odlučio je da prvi prima servis, a nakon samo par minuta već je bilo 4:0 za Đokovića budući da je 770. reket sveta u uvodna četiri gema uspeo da osvoji samo jedan poen! 

Informer

 

Novaku je za osvajanje prvog seta bilo potrebno tek nešto više od deset minuta, da budemo precizni - punih 13... Nestvarno! 

Ništa drugačije nije bilo ni u drugom setu! Novak je ponovo bez izgubljenog poena došao do prednosti od 1:0, potom je napravio brejk i postalo je jasno da će teniski praznik u "Pioniru" kratko trajati. Da traje kraće nego što se iko nadao potrudio se srpski as pošto do kraja meča nije spuštao nogu sa gasa. 

Istina, uspeo je Joanis Ksilas da osvoji makar jedan gem do kraja meča pošto je pri rezultatu 5:0 došao do brejka i tako sprečio totalni brodolom u Beogradu. Ipak, već u narednom gemu Novak je priveo posao kraju i obezbedio drugu pobedu za Dejvis kup reprezentaciju Srbije.