14.09.2024.

20:26

Foto: Starsportphoto©

Sport

Novak jasan: Srbija i grend slemovi su prioritet, drugo me ne zanima!

Đoković je danas savladao Janisa Ksilasa rezultatom 6:0, 6:1 i tako doneo drugu pobedu Srbiji protiv Grčke u duelu za plasman u Svetsku grupu Dejvis kupa.

- Ljudi su možda očekivali duži meč, nisam znao šta da očekujem od svog protivnika. Odigrao sam dobar meč, on je zaslužio taj jedan gem. Rekao sam više puta koliko mi znači igranje za reprezentaciju, drago mi je što smo u najjačem sastavu. Nije nam lako što nismo u Svetskoj grupi, nadamo se da ćemo sledeće godine opet igrati u grupnoj fazi. Sedam godina je prošlo od mog poslednjeg nastupa za Dejvis kup tim u Srbiji, to je bilo ovde u Pioniru - rekao je Đoković na konferenciji za medije.

Srpski teniser se osvrnuo na prošlogodišnji Dejvis kup, kada je reprezentacija Srbije poražena u polufinalu od Italije i poručio da preuzima odgovornost.

- Izgubio sam od Sinera, iako sam imao tri meč lopte. Moramo da popravimo naš dubl, tu smo jedna od slabijih reprezentacija. Rizično je oslanjati se samo na singl. Drago mi je kad vidim mlade tenisere koji hoće da napreduju i igraju za Srbiju - izjavio je Đoković.

Informer

 

On je poručio da ga igranje za reprezentaciju posebno motiviše.

- Ovakve stvari me motivišu i inspirišu da nastavim dalje, poslednjih par godina pravim selekciju turnira na kojima ću da igram. Igranje za reprezentaciju je nešto što me pokreće, trenutno uživam, drago mi je što mogu pobedama da doprinesem timu - rekao je Đoković.

Srpski teniser je izjavio da mu nije cilj da igra na završnom turniru u Torinu i da ga ne interesuje pozicija na ATP listi.

- Igraću egzibicioni turnir u Bugarskoj sa Dimitovom, potom Šangaj. Neću nastupiti na turniru u Beogradu. Ranije sam razmišljao nekoliko meseci unapred, sada to više nije slučaj. Trenutno mi je bitno da igram grend slemove i za reprezentaciju. Potreban mi je dobar fizički, mentalni i emotivni odmor, da bih razmišljao uopšte kako želim dalje, koliko i gde - poručio je Đoković.

Duel između Srbije i Grčke nastavlja se sutra 13 časova dubl mečom koji će igrati Đoković i Hamad Međedović protiv Petrosa Cicipasa i Demetrisa Azoidesa. Selektor reprezentacije Srbije Viktor Troicki rekao je da mu je drago što je Đoković odlučio da se priključi timu.

- Vidi se koliko Novaku znači da igra pred publikom u Srbiji, odazvao se pozivu iako je Grčka došla oslabljena. On je došao ovde posle naporne sezone, uradio je nestvarne stvari, nadam se da možemo sa njim da osvojimo. Kad je on sa nama onda možemo da igramo protiv bilo koga. Sjajna energija i ekipa, možemo da postignemo lep rezultat sa ovakvim timom - izjavio je Troicki.