18.09.2024.

16:07

Foto: Reuters

Sport

Federer precrtao Nadala, ali u Novaka veruje: Biće favorit na Australijan openu!

Bliži se kraj spektakularne teniske sezone u kojoj je Novak Đoković ispunio svoj jedini cilj - zlato na Olimpijskim igrama. Najveći svih vremena prošao je kroz turbulentan period, doživeo povredu na Rolan Garosu i nakon dugo vremena godinu završio bez osvojenog grend slema, ali... Malo ko je zabrinut budući da je u Parizu došao do dugo čekane titule. 

Iako su mnogi precrtali Đokovića, srpski teniser vredno radi kako bi što spremniji dočekao završnicu sezone, ali i start naredne, odnosno - Australijan open. Za razliku od "stručnjaka" koji smatraju da Novak u Melburnu neće imati šta da kaže, Rodžer Federer ubeđen je u suprotno. Legendarni Švajcarac smatra da je srpski as prvi favorit za titulu. 

- Osvojio je zlato na Olimpijskim igrama i takmiči se regularno. Tačno je da je imao neke povrede, ali one su normalne kada krenete da starite. Mislim da će on biti jedan od favorita za osvajanje Australijan Opena, zajedno sa Sinerom i Alkarasom. Siner mora da brani titulu, Karlos ima potencijal da osvoji sva četiri Grend Slema, tako da će to biti vrlo interesantan turnir - rekao je Federer. 

Informer

 

Koliko u Novaka veruje toliko u Rafaela Nadala - ne. Federer sumnja da će Španac ikada više doći do grend slem trofeja budući da se već godinama muči sa povredama. 

- Sa Rafom ne znamo šta će dogoditi, videćemo. Teško mi je da bilo šta prognoziram o Nadalu jer jedva da je igrao poslednje dve godine - podvukao je legendarni švajcarski teniser.