19.09.2024.

09:36

Foto: tanjug/ap

Sport

Novak u ogromnom problemu! Đokoviću preti katastrofalan scenario do kraja sezone!

Iako je ove sezone ostvario san osvajanjem Olimpijskih igara, ostali turniri nisu doneli željeni uspeh. Trenutno se nalazi na četvrtom mestu ATP liste, a njegovo učešće na Završnom mastersu u Torinu visi o koncu.

Đoković, poznat po svojoj nepokolebljivoj borbenosti, iznenadio je mnoge izjavom da više ne mari za ATP bodove. Kako je sam priznao, Torino mu nije cilj, a ni ATP Finale mu više nije prioritet.

- Neću juriti ATP bodove, iako planiram da igram na Mastersu u Šangaju. Torino mi uopšte nije cilj, ne jurim ATP Finale, niti rang liste. Prioritet su mi Srbija i Grend slemovi - rekao je Novak, ostavljajući navijače u šoku.

Informer

Novak Đoković

Međutim, Novak brani čak 2.300 bodova do kraja sezone, što znači da bi loši rezultati u Šangaju i Parizu mogli da ga izbace iz top 10 igrača sveta. Ukoliko se to dogodi, Đoković bi početkom naredne godine u Australiji mogao već u osmini finala da se suoči s teškim rivalima poput Janika Sinera ili Karlosa Alkaraza.

Jasno je da je Đoković na zalasku karijere, ali njegov talenat i dalje prevazilazi mnoge na svetskoj sceni. Ipak, ukoliko ne odigra kvalitetno završnicu sezone, crni dani mogli bi da budu pred njim već na početku 2025. godine.

Navijači sada s nestrpljenjem iščekuju njegov nastup na predstojećim turnirima, nadajući se da će njihov šampion pokazati zašto je jedan od najboljih svih vremena.