19.09.2024.

14:31

Foto: Reuters

Sport

Fanovi u šoku! Šta to Novak jede, da li je moguće? (FOTO)

Odigrao je naš teniser pre nekoliko dana egzibicioni meč sa Grigorom Dimitrovom u Sofiji, dobro se proveo posle meča u jednoj diskotici, ali uživao je i u hrani.

Nole je na Instagramu objavio fotografije iz Sofije, a ne jednoj, barem tako deluje, Nole jede pecivo, što je sve začudilo. Zapravo, radi se o tradicionalnom bugarskom jelu - banici. 

Banica je pita koja se pravi isključivo od sukanih domaćih kora tako što se zamesi testo od brašna, vode i soli.  Od sastojaka u banicu tradicionalno ide sir, kravlji, ovčiji ili kozji, ali često se dodaju i koprive, zelje, blitva pa čak i meso. Nakon filovanja i karakterističnog uvijanja banica se peče u šporet na drva. Vrlo često se priprema i u saču. Malo je verovatno da je naš as prekršio dijetu, pa su za Novaka domaćini sigurno napravili banicu bez glutena.

Inačem, oduševio je naš as fanove iz Bugarske na društvenim mrežama, jer promoviše njihovu državu,  noćni život, kao i hranu...

Informer

Podsećamo, Novakova ishrana je bazirana na hrani biljnog porekla. On se 2010. odrekao glutena, mlečnih proizvoda, rafinisanog šećera i crvenog mesa. Hrani se namirnicama biljnog porekla. Unosi dosta tečnosti, pije ceđene sokove i jede dosta povrća.

Kako je rekao naš teniser, prvi put nema dugoročan plan, igraće u Šangaju, na egzibiciju u Rijadu i Argentini, a posle... Kako se bude osećao. Malo je verovatno da ćemo ga videti na Završnom mastersu u Torinu. Uživaće do početka 2025. godine i priprema za Australijan open.