22.09.2024.

06:20

Foto: Starsportphoto

Sport

Mekinro na mukama zbog Đokovića! Amerikanac ostao zatečen nakon pitanja o Novaku!

Ostvario je Novak Đoković brojne uspehe tokom svoje bogate karijere zbog čega je, između ostalog, sa razlogom teniski GOAT. U moru sjajnih poteza, velikih pobeda i titula, teško je izabrati omiljeni. Upravo to pitanje tokom Lejver kupa dobio je od novinara - Džon Mekinro. 

Legendarni Amerikanac morao je dobro da razmisli kako bi izabrao najznačajniji trenutak u karijeri Novaka Đokovića, svoje ideje podelio je sa novinarima, ali je na kraju odlučio - Olimpijske igre. 

- Neverovatno pitanje. Teško je izabrati samo jedan jer on ima toliko mnogo uspeha. Recimo, finale protiv Rafaela Nadala u Melburnu 2012, koje je trajalo skoro šest sati. Ili spašavanje meč lopti protiv Rodžera Federera u finalu Vimbldona 2019, baš kao i na Ju-Es openu kada je osvojio titulu - rekao je za "Eurosport" i dodaje.

- Spisak ide i dalje, jer je on najuspešniji u istoriji. Međutim, sve do ovog leta nije imao zlatnu medalju sa Olimpijskih igara, to mu je nedostajalo i zato njegov trijumf u Parizu pre nekoliko nedelja može da mu najviše znači. 

Informer

 

Smatra Mekinro da je njegova pobeda dobila na značaju zbog povrede kolena koju je zadobio na Rolan Garosu, a posebno zbog činjenice da je samo nekoliko nedelja pre finala u Parizu, poražen u borbi za titulu na Vimbldonu od Karlosa Alkaraza. 

- Bilo je veoma neočekivano, jer je imao problem sa kolenom i nije bio siguran da li će moći da igra na Vimbldonu. Potom je stigao u Pariz i igrao onako kako je igrao, pobedivši Karlosa Alkarasa u neverovatnom finalu. Zato mislim da je ta pobeda na samom vrhu liste njegovih dostignuća - podvukao je Mekinro.