26.09.2024.

07:57

Foto: Starsportphoto©

Sport

Zavirite na Novakov trening! Vratio se u kancelariju! Još jedan turnir, pa kraj (VIDEO)

Rekorder po broju osvojenih gren slem titula (24) vratio se treninzima nakon što je nedavno bio u Rumuniji i odigrao egzibicioni meč sa Grigorom Dimitrovom. 

Šta ga čeka do kraja sezone? Ono što je sigurno i što je Đoković potvrdio, do kraja godine će igrati na jednom takmičarskom turniru - mastersu u Šangaju čiji je rekorder sa četiri titule, a  traje od 2. do 13. oktobra. Nakon toga ćemo ga gledati na revijalnim mečevima - "slemu šest kraljeva“, egzibiciji u Saudijskoj Arabiji sa Danilom Medvedevim, Janikom Sinerom, Karlosom Alkarazom, Rafaelom Nadalom i Holgerom Runeom. Igraće i  na oproštajnom meču Huana Martina del Potra u Buenos Ajresu 1. decembra.

Malo je verovatno da će braniti bodove na mastersu u Parizu, prošle godine je osvojio 1,000, a na Završnom mastersu 1,300. Učešće u Torinu još nije obezbedio, ali ga i ne zanima.  Zbog toga bi mogao da ispadne iz Top 10 na ATP listi jer trenutno ima 5.560 bodova, a do kraja sezone brani 2.300. 

Vrlo je moguće da Nole sezonu završi već u oktobru, pošto nije siguran gde će i kako nastupati, jer prvi put u karijeri nema dugoročan plan. 

- Imali smo večeru i rekao sam momcima da prvi put u karijeri zaista nemam dugoročni plan. Živim u momentu. Igram ovde, pa ću ići u Kinu. Imam i egzibiciju u Rijadu, a posle toga zaista ne znam. Nemam ideju šta ću da radim. Videću kako ću se osećam - rekao je četvrti teniser sveta pre nekoliko dana. 

Najavio je najbolji teniser ikada da ga sad interesuju samo grenn slem takmičenja i reprezentacija Srbije, polako se sprema za kraj karijere. Navijači strahuju da bi naredna sezona mogla da bude njegova poslednja u karijeri. Osvojio je sve što je mogao i to nekoliko puta, svi relevantni rekordi su u njegovim rukama, a glavni cilj ove sezone ispunio je osvajanjem zlata na Olimpijskim igrama. Zbog toga ne čudi što želi da se odmori, pa da se pripremi za prvi veliki izazov naredne godine - Australijan open.

- Porodica mi je važna, želim da budem tu za svoju decu, suprugu, da budem deo njihovog svakodnevnog života. Da im budem dostupan, jer nisam bio godinama zbog putovanja. Moram da napravim balans. Videćemo. Imam motiva, vuku me rekordi i rezultati, ali prioritet moraju da imaju određeni turniri - poručio je srpski as.