29.09.2024.

10:34

Foto: Starsportphoto

Sport

Dirljiva poruka za Đokovića! Novače, nemoj da se stidiš da se zoveš Srbinom!

Robeva, oduševljena njegovom nedavnom posetom Sofiji i egzibicionim mečom sa Grigorom Dimitrovim, pohvalila je Novaka zbog njegovog autentičnog stava i borbe za slobodu i dostojanstvo, čak i pod velikim pritiscima sa svih strana.

- Ti nisi samo šampion na terenu, već i slobodan čovek, i to ti mnogi zavide - napisala je Robeva, ističući specifičan duh Balkana i tradicije koje Đoković brani svojom ličnošću i stilom.

Prema njenim rečima, Novak je postao simbol vrednosti koje mnogi u svetu ne razumeju, ali koje Balkanci osećaju dublje – slobodu, istrajnost i ponos.

Informer

Novak Đoković

Neška Robeva je takođe naglasila kako Novak inspiriše ne samo sportiste već i sve one koji veruju u prave vrednosti sporta, ukazujući da je njegov put primer kako ostati dosledan sebi i svojim principima, bez obzira na spoljne pritiske.

- Posle tvog odbijanja da se podrediš onome što ti ne veruješ, znala sam da te neće slomiti jer si čovek, sportista i Balkanac. Ne stidi se da se zoveš Srbinom! - napisala je Robeva, ukazujući na Đokovićevu hrabrost da se suprotstavi nepravdi i uvek ostane veran svojim vrednostima, bez obzira na pritiske iz sveta.

Informer

Novak Đoković

Robeva, ikona bugarskog sporta i ritmičke gimnastike, izrazila je zahvalnost Đokoviću za inspiraciju i radost koju donosi svima koji veruju u iskonski duh sporta, zaključivši da Balkan poseduje energiju, kulturu i tradicije koje svet često ne razume.

- Balkan će živeti zajedno, kada se rodi još sledbenika Đokovića koji mogu da kažu: 'Hvala, brate!' - zaključila je Robeva, verujući da Novak simbolizuje snagu i jedinstvo Balkana u svetu sporta.

Ko je Neška Robeva?

Neška Robeva, rođena u bugarskom gradu Ruse, je jedna od najistaknutijih figura u svetu ritmičke gimnastike. Tokom svoje bogate karijere, učestvovala je na četiri Svetska prvenstva i osvojila osam medalja – četiri srebrne i četiri bronzane.

Kao trener, Bugarska je pod njenim vođstvom osvojila čak 294 medalje na velikim takmičenjima, a Robeva je i danas aktivna u svetu sporta, poznata po svojoj disciplini i posvećenosti.