29.09.2024.

11:21

Foto: EPA/printscreen

Sport

Novak je car! Pogledajte šta Kinezi rade zbog Srbina, zasukali su rukave (VIDEO)

Najbolji teniser ikada će posle pet godina pauze opet igrati na masters u Šangaju, koji je na programu od 2. do 13. oktobra. 

Pre odlaska u Kinu, gde ga navijači obožavaju, Nole se požalio da još nije igrao na Kinskom zidu. Kakvi bi Kinezi domaćini bili kada ne bi ispunili želju najboljem teniseru ikada. Odmah su prionuli na posao. Naime, kada su Noleta pitali koji je najluđi događaj koji može da zamisli, on je kao iz topa ispalio:

- Nikad nisam igrao na Kineskom zidu - rekao je naš teniser, a to je bio znak za Kineze i njegovog sponzora "Lakost" da se bace na posao, pa će naš as zaigrati na najgrandioznijoj građevini na svetu.

Pogledajte, radovi su u toku, žure Kinezi da sve bude spremno kada dođe GOAT.

Đoković je u Šangaju do sada osvojio četiri trofeja. Na ovom turniru slavio je 2012, 2013, 2015. i 2018. godine. Sezonu kasnije je stigao do četvrtfinala, dok se od 2020. do 2022. godine turnir nije ni igrao zbog pandemije koronavirusa. Naš teniser je pet puta stizao do polufinala ovog mastersa.  

Posle Šangaja je Đoković će igrati na egzbiciji "Šest teniskih kraljeva" u Rijadu. Osim olimpijskog šampiona, učestvuju i Karlos Alkaras, Rafael Nadal, Janik Siner, Danil Medvedev i Holger Rune. Takođe, Nole će 1. decembra uveličati oproštaj od tenisa velikog rivala i prijatelja Huana Martina del Potra, a videćemo da li će izboriti Završni masters u Torinu, mada je rekao da mu to nije cilj.