01.10.2024.

16:40

Foto: Starsportphoto©

Sport

Đoković stigao u Šangaj i odmah odradio trening! Navijači ga jedva dočekali! (VIDEO)

Nole će nakon pet godina učestvovati na turniru, koji je osvojio 2012, 2013, 2015. i 2018. godine. Sezonu kasnije je stigao do četvrtfinala, dok se od 2020. do 2022. godine turnir nije ni igrao, zbog pandemije koronavirusa. 

Po dolasku na teniski kompleks dočekao ga je veliki broj navijača, kao i kolega, a srpski as je odmah uzeo reket u ruke i prionuo na trening.

- Šangaj je oduvek imao jedan od najboljih teniskih stadiona, ovo je jedan od najboljih turnira koje imamo na ATP Turu. Nedostajala mi je Kina. Neke od najboljih mečeva u karijeri odigrao sam baš ovde - poručio je najbolji srpski teniser.

Osvajaču zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu ovo je prvi turnir posle Ju-Es opena, a postavljen je za četvrtog favorita. Uvodni mečevi za njega ne bi trebalo da predstavljaju problem, s obzirom da se sa najvećim rivalima Karlosom Alkarazom i Janikom Sinerom neće sastati pre finala.

Novak je u prvom kolu Šangaja slobodan, dok će u drugoj rundi igrati sa boljim iz duela između Amerikanca Alekseja Mikelsena i Kineza Jančaketea Bua. 

Ni u trećem kolu ne bi trebalo da ima mnogo problema, pošto je potencijalni rival bolji iz duela Francuza Mpeši Perikara i Italijana Kobolija.

Projektovani žreb u osmini finala bi trebalo da mu donese Bublika ili Tijafoa, dok su mu potencijalni rivali u četvrtfinalu Dimitov ili Rubljov. Drugi favorit Aleksandar Zverev bi mogao sa Srbinom da igra u polufinalu, a u ovom delu žreba je i Amerikanac Tejlor Fric, sedmi nosilac.

U gornjoj polovini kostura su Siner i Alkaraz. Italijanu bi potencijalni rival u četvrtfinalu mogao da bude Danil Medvedev, a Španac bi mogao da igra protiv Kaspera Ruda.