02.10.2024.

07:44

Foto: printscreen

Sport

Kinezi odlepili za Novakom! Pojavio se, navijači vrište, plaču, nastao je delirijum (VIDEO)

Kinezi su još jednom pokazali da obožavaju našeg tenisera. Nole je po dolasku u Kinu prvo posetio Kineski zid, a u Šangaju je odradio prvi trening pred početak mastersa. 

Kada je kročio na teren, u trenutku kada su ga navijači ugledali, nastao je delirijum. Publika ga je dočekala aplauzima i ovacijama, vrištali su od uzbuđenja, svi su želeli da se sa slikaju s Novakom, dobiju autogram, a on je s velikim uživanjem svima izašao u susret. Obezbeđenjen je bilo na ozbiljnim mukama, na sve načine su pokušali da drže navijače na distanci, ali im to nije pošlo za rukom.

Klicali su navijači Noletu, pa obavezno uključite zvuk na video snimcima, jer se ovo ne viđa svaki dan.  

-  Nedostajala mi je Kina. Ovo je uvek bio jedan od najlepših stadiona na turu. Uvek sam igrao najbolji tenis ovde - istakao je Đoković.

Đoković je slobodan u prvom kolu Šangaja, a u drugom kolu će igrati protiv pobednika meča između Amerikanca Aleksa Mikelsena i Kineza Junčaokete Bua. Potencijalni protivnici u trećem kolu su Đovani Mpetši Perikar ili Flavio Koboli, dok bi se u osmini finala mogao suočiti sa Aleksandrom Bublikom ili Frensisom Tijafoom. Od četvrtfinala, očekuje ga ozbiljnija konkurencija,mogao igrati protiv Grigora Dimitrova ili Andreja Rubljova. Aleksandar Zverev je moguća pretnja u polufinalu, a u tom delu žreba je i Tejlor Fric. 

U poslednjem nastupu u Šangaju 2019. godine, Novak je takmičenje završio u četvrtfinalu porazom od Stefanosa Cicipasa. Naš as je četvorostruki šampion Šangaja, pobeđivao je 2012, 2013, 2015. i 2018.