02.10.2024.

15:35

Foto: profimedia

Sport

Sistem ne radi! Novak prokomentarisao Sinerovu doping aferu

Srpski velikan se trenutno nalazi u Šangaju, gde će igrati na turniru koji je četirti puta osvajao u karijeri. On je sa medijima razgovarao o temama iz sveta "belog" sporta, a naravno, nije moglo da prođe bez priče o trenutno najboljem teniser na svetu.

Podsetimo, pred početak Ju-Es opena isplivale su informacije da je Italijan ranije ove godine dva puta bio pozitivan nedozvoljene supstance, ali je prošao bez suspenzije.

- Ceo slučaj oko Sinera na pomaže tenisu uopšte. Janik je dobio sve tri žalbe do sada, mora da mu je jako teško, kako njemu tako i njegovom timu i porodici - rekao je Đoković.

Informer

Janik Siner

Dodao je da ovakve situacije nisu dobre za "beli sport" i da bi trebalo brzo da se rešavaju.

- Nadam se da ćemo se vratiti tenisu. Impresivno je šta Janik radi tokom ovog procesa. Igra na veoma visokom nivou, osvaja slemove i većinu mečeva u kojim igra. Ipak, ove okolnosti nisu pozitivne za naš sport tako da se nadam da će sve ovo razrešiti što je pre moguće. Šta god da se desi, na kraju, želim samo da se brzo razreši. To je sve što imam da kažem o tome - kaže Novak.

Novak je jasno poručio i da sistem oko utvrđivanja dopinga nije dobar.

- Sasvim je očigledno a sistem ne radi dobro. To  shvataju čak i ljudi koji ne prate pažljivo naš sport. Ima mnogo nedoslednosti, u mnogo toga su uključena rukovodeća tela i slučaj ne pomaže našem sportu - podvukao je Đoković.