03.10.2024.

20:31

Foto: Reuters

Sport

Vuk dlaku menja, ali ćud nikada.... Vilander ponovo udario na Novaka: Nikada nije bio dobar kao Siner i Alkaraz!

Izgradio je Mats Vilander svoju komentatorsku karijeru tako što je žestoko kritikovao Novaka Đokovića. Ipak, poslednjih godina njegovi stavovi su se promenili zbog čega smo slušali sve više hvalospeva o srpskom teniseru. No, da vuk dlako menja, ali ćud nikada, potvrđeno je u njegovoj izjavi uoči turnira u Šangaju. 

Mats Vilander dotakao se nedavno odigranog finala u Pekingu. Tokom pohvala na račun Janika Sinera i Karlosa Alkaraza, iskoristio je priliku da pecne Novaka Đokovića, ali i ostala dva člana velike trojke - Rafaela Nadala i Rodžera Federera. 

- Nadam se da Rodžer, Novak i Rafa ne slušaju, ali što se tiče nivoa, kada su Siner i Alkaras najbolji, nema šanse da je iko ikada igrao bolji tenis! Karlos Alkaras je isti kakav je bio u poslednje tri ili četiri godine. On je nebrušeni dijamant. Ponekad je uglađen, ponekad je grub. Siner ove susrete čini zanimljivijim jer je postao kompletniji, raznovrsniji, usuđuje se da udari loptu, izlazi na mrežu. Iznenađenja dolaze sa obe strane. Nadam se da se Alkaras neće promeniti - rekao je Mats Vilander. 

Informer

 

Smatra nekadašnji švedski teniser da su Karlos Alkaraz i Janik Siner u finalu Pekinga odigrali jedan od najboljih mečeva u istoriji. 

- Karlos i Janik su priredili sjajnu, zabavnu predstavu. Za mene je to u ravni najboljih sportskih događaja ikada. To se dešava svaki put kad igraju. Osmišljavaju neizvesnost, zabavu. Ono što vidite kod njih je da meč može da ode u bilo kom pravcu. Svako može da pobedu. Nijedan od njih se ne plaši ovog drugog. U njihovim mečevima ima brzih promena. Traje pet ili deset minuta, a onda se ovaj drugi vrati i uradi nešto - podvukao je Vilander.