04.10.2024.

13:33

Foto: Foto: Reuters, Pedja Milosavljević

Sport

Realnost je da niko nije bolji od "velike trojke"! Obradović prokomentarisao Vilanderovu izjavu!

Nekadašnji svetski broj jedan, a sada analitičar "belog sporta", Mats Vilander je izjavio vrhunac forme Sinera i Alkaraza ne može da se poredi s najboljom igrom Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala i da je daleko ispred.

Međutim, ne slaže se s njim Bogdan Obradović koji je svoje mišljenje izložio za Informer.

- Na to se može gledati na dva načina, jedan je stručni, a drugi je navijački. Potrebno je samo da pogledamo statistke "velike trojke", suvišno je zatim razgovarati o svemu tome. Federer je zaslužan za razvoj i popularnost modernog tenisa, a zatim su se pojavili Nadal i Đoković. Vremenom ih je Novak sve prestigao i zasluženo postao najbolji svih vremena. Njegovi rezultrati sve govore, osvojio je sve što se može osvojiti, a još uvek pripada teniskom vrhu. Staviti Sinera i Alkaraza ispred njih nije logično. Ogromne uspehe su postigli Đoković, Nadal i Federer, nema sumnje da su Siner i Alkaraz kvalitetni, ali oni su još na početku tog puta. Ukoliko se gleda navijački, Vilander sme da kaže da mu se više dopada stil igre ova dva mlada tenisera, ali nikako se ne može reći da su bolji od "velike trojke" koja je toliko toga učinila za naš sport - istakao  je Bogdan Obradović.

Informer

Nema dilemu srpski trener da su u pitanju dva vrhunska igrača, ali dodaje da je još uvek prerano donositi zaključke i da moramo da sačekamo da vreme odradi svoje, a onda da vidimo ko kakve rezultate ima.

- Oni su sjajni igrači, super je za tenis što su pojavila takva dva tenisera, nadam se da će ih budućnosti biti još više. Ja sam siguran da popularnost tenisa neće opasti u momentu kada se svi iz "velike trojke" povuku. Međutim, moramo da sagledamo realnost, a ona je takva da je prerano da ih stavljamo ispred velikana koje smo pratili protekle dve decenije. Svašta se još može desiti, Alkaraza često muče povrede, ne znamo šta se može desiti u narednom periodu, Siner je imao taj doping skandal, videćemo kako će se situacija u budućnosti odvijati kada su oni u pitanju - rekao je teniski stručnjak.

Osvrnuo se na kraju Šveđaninovu sumnju da Novak može da osvaja grend slemove, a da izbegava učešće na ostalim turnirima.

- Često su u prošlosti prerano otpisivani neki igrači, to se dešavalo Federeru i Nadalu, a evo sada i Noletu. On je zdrav i u sjajnoj formi, videlo se to za vreme Dejvis kup. Mislim da još nije dao svoju poslednju reč i da će još uživati u njegovoj igri na najjačim turnirima - zaključio je Obradović za Informer.