05.10.2024.

06:40

Foto: EPAImages

Sport

Novaka uvek predstavljaju kao lošeg! Rus zapušio usta kritičarima sa zapada!

Povratak Novaka Đokovića u Kinu nakon nekoliko godina pauze glavna je sportska vest u Kini. Poznato je da srpski teniser na Dalekom istoku ima ogromnu bazu navijača, a o njegovoj veličini dovoljno govori činjenica da nijedan intervju ne može da prođe bez priče o najboljem svih vremena.

Danil Medvedev dao je opširan intervju za "Bet bum". Tom prilikom je ruski teniser govorio o Novaku Đokoviću, ali i istakao čuđenje zbog činjenice da je u većini sveta srpski as označen kao "negativac". 

- Ne razumem zašto neki mediji Novaka Đokovića ponekad predstavljaju kao lošeg. U stvari, predstavljaju ga kao goreg od drugih. Stalno pokušavam ljudima da objasnim da nije tako - rekao je Danil Medvedev. 

Ruski teniser je mnogo puta tokom svoje karijere govorio o odnosu sa Đokovićem. Istakao je Medvedev još jednom da su mu treninzi sa najboljim teniserom sveta bili od ogromnog značaja za dalji napredak.

– Uvek sam govorio da su mi treninzi sa Novakom mnogo značili. Ne mogu da kažem da sam zahvaljujući njima bio u stanju da uđem u prvih 100 ili slično. Ali za mene je svaki trening sa njim bio veoma lepo iskustvo.

Informer

 

Za kraj, pohvalio je Danil Medvedev ponašanje srpskog tenisera, posebno zbog činjenice da se Novakov odnos prema Rusu nikada nije promenio bez obzira na poziciju na tabeli ili rivalitet.

– Nikada nije bilo važno gde se nalazim u svetu tenisa, on se uvek isto ponašao prema meni. Uvek veoma lepo, prijateljski. On je dobra osoba i odličan teniser. Njegovo ponašanje je sjajan primer. Kada sam ušao u prvih deset i počeo dobro da igram, uvek sam se trudio da zapamtim da je Novak uvek isti, bez obzira ko si i šta predstavljaš. On je jednostavno uvek svoj – podvukao je Danil.