05.10.2024.

14:36

Foto: profimedia

Sport

Novak uz dosta muke došao do prve pobede u Kini posle pet godina!

Čak pet godina je publika u Šangaju čekala da ih njihov omiljeni teniser počasti svojim bravurama na terenu. Nole danas nije imao poznato tenisko ime nasuprot sebe, međutim njegov protivnik je pokazao da je u fantastastičnoj formi.  

Može se reći da je ovo bio jedan pravi teniski maraton, pošto je obračun dvojice tenisera trajao sat vremena i 56 minuta. Imali su gledaoci u čemu da uživaju, bila je ovo prava borba, a ipak iz nje je kao pobednik izašao Novak Đoković.

Međutim, nije baš najbolje počeo meč, kao da je čekao da još malo prouči Amerikanca, a s druge strane Mikelsen je imao veoma snažne udarce, a par puta ga je sreća poslužila. Imao je 3:0 na startu duela, ipak nije Novak slučajno najbolji igrač svih vremena.

Išao je Đoković poen po poen, prvo je propustio brejk loptu pri rezultatu 3:1, ali kod 4:2 je već bio uspešan. Bio je sve sigurniji Novak, ali veliku je dozu hrabrosti Mikelsen da se uputi u duge razmene i tako pokaže da nije bez razlog ove godine igrao dva finala na ATP turnirima.

Kako je vreme odmicalo, jasno je bilo da će se situacija razrešti u taj-brejku. Novak je tu bio dosta sigurniji, uspeo je da osigura tri set lopte, a već kod prve je bio uspešan i tako zasluženo poveo u setovima.

Svi su očekivali da će Mikelsonova igra drastično da padne u drugom setu, međutim ušao je pun samopouzdanja i bio je odličan na terenu, međutim kada je Novak preko puta tebe, to nekada nije dovoljno. Srpski as je stigao do brejka pri rezultatu 3:1, a koliko je željan pobede pokazao je servisima u narednom gemu. 

Svi su očekivali raspad sistema kod Amerikanca, al on je odlučio da se bori do kraja, hrabrom igrom uspeo je da stigne do brejka i tako da se potpuno vrati  u set. Kako je vreme odmicalo, oba igrača su bili izuzetni sigurni na sopstveni servis i bilo jasno da ćemo ponovo gledati taj-brejk.

Sledeći protivnik Novaka Đoković će biti pobednik iz duela Flavija Kobilija i Stena Vavrinke.