06.10.2024.

05:20

Foto: profimedia

Sport

Novak slomljen zbog poplava! Oglasio se iz Kine posle katastrofe u Bosni

Nezapamćene poplave minulih dana su paralisale Bosnu i Hercegovinu, raste broj nastradalih, a broj smrtno stradalih osoba na poplavom pogođenom prostoru porastao je na 18, dok spasioci i dalje tragaju za ostalima koji se vode kao nestali. 

Srpski teniser nije ostao imun, pa je na društvenim mrežama podelio objavu partijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija, u kojoj poglavar SPC apeluje na pomoć ugroženima i pogođenima poplavama.

Nole je podelio je fotografiju poplavljene džamije u Donjoj Jablanici, uz opis "BiH", sa srcima u bojama te države. 

Informer

Novak je tako istakao i ove patrijarhove reči:

"Sa velikom tugom i bolom u srcu primio sam vesti o razornim poplavama koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu. Naše komšije su izgubili domove, imovinu, a mnogi su ostali bez svojih najdražih. U ovim teškim trenucima, kada se suočavamo sa tragičnim prirodnim pošastima, moramo pokazati veru na delu i pomoći drugima u nevolji. Moja poseta vernom narodu u Kanadi sprečila me je da lično podelim tugu sa najugroženijim, ali sam odlučio da uputim određenu novčanu pomoć. Ali, novac nije sve. Otvorimo svoja srca i pružimo podršku svima koji su pogođeni ovom katastrofom. Pokažimo da smo ljudi velikog srca i da smo spremni da pomognemo jedni drugima u nevolji".

Podsećamo, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da će, po nalogu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, Ministarstvo unutrašnjih poslova uputiti 36 pripadnika Tima za spasavanje iz Sektora za vanredne situacije sa 12 vozila, kao pomoć, na njihov zahtev, Bosni i Hercegovini