06.10.2024.

07:48

Foto: epaimages

Sport

Histerija Kineza! Dvorana eksplodirala, Nole ovo još nije doživeo (VIDEO/FOTO)

Četvrti teniser sveta takmiči se na mastersu u Šangaju, navijači ga opsedaju sa svih strana, pa mora da ga čuva brojno obezbeđenje.

Domaćini su na prvom meču u Šangaju našeg tenisera posle pet godina pokazali još jednom koliko vole Srbina. Prvo su ga najavili kao najboljeg tenisera ikada, pa su pali u delirijum posle pobede našeg asa, kada im se obratio. Na tribinama su se vijorile srpske zastave, kao u Srbiji da igra. 

U prvom meču je Nole bio bolji od Amerikanca  Aleksa Mikelsena koga je eliminIsao posle dva tajbrejka sa 7:6, 7:6. Nakon meč se Đoković obradio navijačima i tada je dvorana eksplodirala.
 

Vrištali su od uzbuđenja i ovacijama i aplauzima nagradili našeg asa, koji se zahvalio Kinezima i na Instargramu.

"Šangaje, nedostajao si mi. Hvala na podršci i lepom prestavljanju", napisao je Nole na Instagramu.

Bio je ovo prvi meč našeg tenisera posle mesec dana i Ju-Es opena. Malo je zarđao.

- Ovo je bio prvi meč protiv Aleksa gledao sam kako igra, ali se nisam nikad suočio sa njim na terenu. Pored toga, nisam igrao neko vreme, trebalo mi je malo da skinem rđu i da sve krene. On je počeo jako dobro, sjajno servira, igra agresivno za tako visokog igrača, i odlično se kreće. Istupa, uzima inicijativu, ne plaši se toga. Bilo je prilično gusto. Visok nivo tenisa u oba seta i drago mi je što sam sačuvao smirenost i živce kada je bilo važno. U drugom setu u taj-brejku imao sam 4:1 i 15:40 i onda onaj nec kada je lopta prešla preko. Moglo je da bude 6:1 za mene, ali na ovom nivou stvari se brzo menjaju, pa mi je drago što sam pobedio ovakvog tenisera i radujem se narednom kolu - rekao je Đoković posle meča.